Vijf Meilaan - plaatsing woonunits Ons Doel

De gemeente Leiden staat voor een grote opgave om woningen toe te voegen. Leiden kampt al jaren met een woningtekort en de wachtlijsten voor een betaalbare woning zijn lang.

De Leidse woningcorporaties hebben drie jaar geleden in Leiden Zuidwest een zogenaamde verdichtingsstudie uit laten voeren. Hierbij is gekeken naar de mogelijkheden om in de wijk meer woningen toe te voegen. Eén van de voorstellen uit dit onderzoek is extra woningbouw langs de Vijf Meilaan. De gemeente Leiden staat hier positief tegenover. Allereerst draagt het voorstel bij aan het oplossen van de woningnood in de stad. Bovendien past het op deze wijze toevoegen van extra woningen bij het toekomstplan voor Leiden Zuidwest, het zogeheten Ontwikkelperspectief Leiden Zuidwest.

Extra woningen toevoegen

Eén manier om op korte termijn meer woningen in de stad te realiseren, zijn woonunits. Ons Doel heeft woonunits voor een bijzondere doelgroep op een tijdelijke locatie staan, die begin volgend jaar verplaatst moeten worden. Het plan is om deze woonunits te plaatsen op het stuk grond tussen uw flat en de Vijf Meilaan. We willen met het plan ook iets toevoegen voor u als bewoner. Met de plaatsing van de woonunits is het mogelijk om een groen binnenterrein te maken tussen de twee woongebouwen. Dit zijn kansen om uw woonomgeving persoonlijker en kleinschaliger te maken, door bijvoorbeeld een gemeenschappelijke tuin te maken.

Meepraten over de inrichting van de binnentuin

De gemeente en Ons Doel willen graag met bewoners over dit plan in gesprek. We willen van u weten hoe u tegenover dit plan staat. Is er iets waar we rekening mee moeten houden? Waar zouden de voordeuren van de extra woonunits moeten komen? Wilt u een trappetje van uw woning naar de tuin, of juist niet? We horen graag uw wensen en ideeën!

Aftrapbijeenkomst op woensdag 3 juli om 19.00 uur

Als u het leuk vindt om mee te praten, kunt u zich opgeven via e.huiberts@leiden.nl of via 071 - 516 5106. Kunt u dit doen vóór woensdag 26 juni? Als u geen interesse heeft om mee te praten, hoeft u niets te doen. Wij houden u via informatiebrieven op de hoogte van de ontwikkeling van het plan.

Wilt u iets vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 3 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Suzanne Bouwman (manager wonen Ons Doel)

Robert van Baarsen (projectmanager gemeente Leiden)