Veerplein - informatiebijeenkomst 2020-316

Graag nodigen wij u uit voor een informatiebijeenkomst over het ‘Veerplein’. Het Veerplein is het gebied tussen het Jan Goedeljeehof, de Veerstraat en de Plantage. Het is onderdeel van het Singelpark. De gemeente wil het Veerplein een opknapbeurt geven.

Ambities Singelpark en Veerplein

De gemeente Leiden werkt aan het Singelpark, een aaneengesloten stadspark in de binnenstad van Leiden. Het Singelpark wordt in fases gerealiseerd. Zo zijn onlangs vijf Singelparkbruggen aangelegd en wordt vanaf september het Lakenpark heringericht. Daarna is het Veerplein aan de beurt. De gemeente wil het gebied vergroenen en de Singelparkroute in dit gebied beter aansluitbaar maken. Deze ideeën bespreken we graag met de omgeving tijdens een informatiebijeenkomst.

Informatiebijeenkomst

De gemeente wil vroeg in het project de ambities en ideeën voor het gebied graag met u bespreken en is ook benieuwd naar uw ideeën en wensen voor het Veerplein. Daarom organiseren we een informatiebijeenkomst op:

Maandag 7 september - 19.00-20.30 uur - op het Jan Goedeljeehof (Veerplein)

Bij slecht weer wijken we uit naar De Snookerij, Utrechtse Veer 31

Het programma is als volgt:

  • 19.00 uur: Inloop
  • 19.15 uur: Opening en presentatie ideeën vanuit gemeente
  • 19.45 uur: Ideeën ophalen Veerplein
  • 20.30 uur: Einde

In verband met de coronamaatregelen houden we graag zicht op het aantal aanwezigen.

Daarom wil ik u vragen u uiterlijk op maandag 31 augustus voor deze bijeenkomst aan te melden, door een e-mail te sturen naar Marieke Nauta met daarin uw naam en met hoeveel personen u naar de bijeenkomst komt. Het mailadres van Marieke is: m.nauta@leiden.nl.

Aanmelden participatiegroep

Wilt u ook na deze bijeenkomst meedenken over  het Veerplein, dan kunt u zich aanmelden voor de werkgroep. De werkgroep gaat samen met de ontwerpers van de gemeente aan de slag met een ontwerp. U kunt zich hier tijdens de informatiebijeenkomst voor aanmelden. Bent u verhinderd op 7 september, dan kunt u zich aanmelden voor de werkgroep via het contactformulier op www.leiden.nl/contact .

Meer informatie?

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 3 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Meer informatie over het Singelpark vindt u op www.leiden.nl/singelpark.

Met vriendelijke groet,

Sylvia van Oevelen
Projectmanager Veerplein