Van Ravelingenstraat - uitnodiging opening fietsstraat

Op maandag 20 mei om 16.00 uur opent wethouder Martine Leewis officieel de fietsstraat aan de Van Ravelingenstraat. U bent van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn. De opening is aan het begin van de Van Ravelingenstraat bij de Brillstraat.

Werkzaamheden

Op maandag 11 maart is aannemersbedrijf Mouwrik Waardenburg B.V. gestart met de werkzaamheden in de Van Ravelingenstraat. De werkzaamheden zijn volgens planning uitgevoerd. Wij zijn blij met het resultaat tot nu toe en willen u graag bedanken voor uw begrip tijdens de werkzaamheden.

Fietsstraat

De Van Ravelingenstraat is onderdeel van de doorgaande fietsroute tussen het centrum van Leiden en Den Haag-West. Voor de veiligheid en het comfort van de fietser is de Van Ravelingenstraat ingericht als fietsstraat. Een fietsstraat is niet nieuw in Nederland en bestaat al in veel steden. Door de inrichting van de weg met rood asfalt en borden ‘auto te gast’ rijdt het autoverkeer langzamer. Dit verhoogt de veiligheid voor het fietsverkeer en maakt de route voor fietsers herkenbaar.

Informatie

Wilt u iets vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 3 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het contactformulier op www.leiden.nl/contact t.a.v. S. de Kogel.

Met vriendelijke groet,

R. Bouwers
Hoofd Stadsingenieurs
Afdeling Projectbureau