Van der Werfpark - werkzaamheden aan het gras (2023-126)

Met deze brief informeren we u over werkzaamheden aan het gras in het Van der Werfpark. 

Het park is in 2021 jaar opgeknapt. De paden zijn vernieuwd, de plantvakken opgeknapt en bij de twee gazons aan beide kanten van het monument is het gras ingezaaid. Het park heeft veel schaduwrijke plekken en het wordt intensief gebruikt. Hierdoor is het ingezaaide gras helaas niet goed aangeslagen. Daarom wordt dit voorjaar het gras opnieuw ingezaaid. Om het gras beter te laten aanslaan, zijn extra maatregelen nodig. We verbeteren de bodem en zorgen ervoor dat te veel water wordt afgevoerd. Voor droge periodes komt er een beregeningsinstallatie.

Wat is de planning? 

In de week van 22 mei start de aannemer met de werkzaamheden. De werkzaamheden duren naar verwachting tot ongeveer 4 weken.

Hekken

Het gras wordt een jaar lang beschermd met hekken. Zo krijgen de wortels ruim de tijd om te groeien, voordat het gras weer intensief gebruikt gaat worden door mens en dier. Gelukkig blijft er in de tussentijd genoeg plek over om te zitten, te wandelen en honden uit te laten. Ondanks deze maatregelen zal het gras nooit overal  perfect gaan groeien, omdat er veel grote bomen in het park staan die flinke schaduw geven. Ook het intensieve gebruik zet de groei van het gras onder druk, maar door de werkzaamheden en maatregelen die we nu nemen zal het wel flink verbeteren ten opzicht van de huidige situatie

Meer informatie

Op de projectpagina www.leiden.nl/vanderwerfpark vindt u alle informatie over het project en eventuele actualiteiten. Bijgevoegde QR code leidt ook naar deze pagina.

Vragen

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Met vriendelijke groet,

Michèle Klare
Projectmanager