Uitnodiging feestelijke opening Havenplein (2022-122)

De Leidse binnenstad wordt de komende jaren nog aantrekkelijker om in te wonen, werken, ondernemen en te recreëren. Leiden wil stap voor stap meer ruimte creëren voor een leefbare, groene en vitale binnenstad en heeft daarvoor maatregelen opgesteld in de Agenda Autoluwe Binnenstad. Met deze maatregelen zorgen we ervoor dat onze historische binnenstad nu, straks en later een fijne plek blijft. In uw buurt is gewerkt aan de verbetering van het Havenplein. Het plein is verkeersveiliger, groener én daarmee een nog mooiere entree van onze historische binnenstad geworden. Dat willen wij graag met u vieren.

Wat gaat er gebeuren?

Om te vieren dat de werkzaamheden bij het Havenplein zijn afgerond, hebben wij een feestelijke bijeenkomst gepland op woensdag 15 juni van 16:00 tot 17:00 uur. Tijdens deze bijeenkomst opent wethouder Ashley North het Havenplein officieel door middel van het hijsen van een blauwe vlag. Deze blauwe vlag is een keurmerk dat de passantenhaven op 12 mei ontving van Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) en betekent dat de haven schoon, duurzaam en veilig is. Het Leidse zeemanskoor Rumor Di Mare zorgt voor de muzikale omlijsting met het zingen van mooie zeemansliederen. U bent van harte uitgenodigd om bij deze feestelijke bijeenkomst aanwezig te zijn. U hoeft zich hier niet voor aan te melden.

Meer informatie

Voor meer informatie over het project Havenplein kunt u kijken op: leiden.nl/havenplein.

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Met vriendelijke groet,

Michèle Klare
Projectmanager project Havenplein