Uitnodiging - denk mee over het Werninkterrein! (2020-348)

De gemeente Leiden nodigt u uit om op zaterdag 10 oktober naar het Werninkterrein te komen en in gesprek te gaan over de toekomst van het terrein.

Het Werninkterrein

Het Werninkterrein is een bedrijventerrein tussen de Rijn, het spoor en het bedrijventerrein Amphora-weg. Misschien kent u het terrein van de voormalige betoncentrale. Helaas wordt het terrein nu niet gebruikt. Dat is zonde, want het ligt vlakbij het centrum en aan het water. Daarom is het gebied heel geschikt om te ontwikkelen tot een plek waar wonen, werken en recreëren samenkomen.
Vóór de zomer hebben wij inwoners, ondernemers en organisaties al gevraagd om mee te denken over de toekomst van het Werninkterrein. Ruim 180 mensen hebben toen hun mening gegeven. Daar zijn wij als gemeente erg blij mee!

Niet in beton gegoten

Met de inbreng vanuit de stad hebben we een aantal varianten gemaakt voor de toekomst van het Werninkterrein. Met verschillende mogelijkheden voor wonen, voorzieningen, groen en parkeren. Maar deze varianten zijn zeker nog niet ‘in beton gegoten’! Wij zijn benieuwd naar uw reactie hierop.

Kom op 10 oktober a.s. naar het Werninkterrein!

Tussen 13.30 en 16.00 uur worden de varianten voor de toekomst van het Werninkterrein gepresenteerd. U kunt deze bekijken, vragen stellen en uw reactie geven. De opbrengst van deze middag gebruiken we voor het maken van een gebiedsvisie. In de gebiedsvisie komt onder andere te staan wat voor wijk het wordt, voor wie en hoe de openbare ruimte ingedeeld wordt. De toekomstige bouwplannen moeten hieraan voldoen.

Workshop voor kinderen

Ook uw kinderen (leeftijd 6 t/m 14 jaar) kunnen hun kijk op het terrein geven. Voor hen organiseert SOL (Samen Ondernemend Leren) een leuke workshop. Onder begeleiding kunnen kinderen hun eigen droomhuis of speelplek op het toekomstige Werninkterrein maken. Dit kan door te tekenen of schilderen, maar ook door te knutselen met allerlei restmaterialen. Er kunnen maximaal 40 kinderen aan de work-shop meedoen, dus geef uw kind(eren) op voor de workshop als u zich aanmeldt voor de bijeenkomst.

Verkeer

De ontwikkeling van het Werninkterrein heeft gevolgen voor de verkeersituatie. We doen daarom een verkeersonderzoek, waarvan we de resultaten in november verwachten. Als de resultaten van dit onder-zoek bekend zijn, gaan we hierover in gesprek met geïnteresseerden. Meer informatie volgt te zijner tijd.

Bent u 10 oktober a.s. aanwezig? Meld u dan aan

In verband met de coronamaatregelen mag er een beperkt aantal bezoekers gelijktijdig op het terrein aanwezig zijn. Daarom willen we graag inzicht hebben wanneer u komt. Wij vragen u om u voor  5 oktober a.s. bij ons aan te melden.
Dit kan door een mail te sturen naar c.wagner@leiden.nl. In die mail staat uw naam, adres, telefoonnummer, het tijdstip waarop u verwacht te komen en het aantal volwassenen en kinderen (leeftijd 6 t/m 14 jaar) waarmee u komt. U geeft in deze mail ook aan of uw kind mee wilt doen met de work-shop. Als u niet vooraf aangemeld bent, kunt u die middag niet op het terrein worden toegelaten.
De ingang van het terrein vindt u bij het hek aan het einde van de Amphoraweg.

Kunt u 10 oktober niet aanwezig zijn? Dan kunt u ook:

• digitaal uw mening geven.

Dat kan in de periode van 10 tot 19 oktober a.s. op het platform doemee.leiden.nl.

• gebruikmaken van het telefonisch spreekuur

Dat kan op op donderdag 15 oktober van 15.30 tot 16.30 uur en op vrijdag 16 oktober van 10.00 tot 11. 00 uur. Bel mij op nummer 06 - 409 905 29 om uw vragen te stellen en/of uw mening te geven.

Hoe gaat het verder en hoe blijft u op de hoogte?

Op doemee.leiden.nl vindt u meer informatie over het project en kunt u de komende maanden blijven meedenken! Ook delen we regelmatig informatie via de Stadskrant en Stadsnieuws, onze digitale nieuwsbrief. Meld u aan via www.leiden.nl/stadsnieuws en abonneer u op ‘Mors’. Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.
Graag tot 10 oktober op het Werninkterrein!

Carlo Cornelis
Projectmanager Werninkterrein