Tuinstadwijk-West - rioolwerkzaamheden

Het riool in Tuinstadwijk-West is aan onderhoud toe. Vanaf maandag 1 april werkt aannemer Aarsleff Leidingrenovatie BV in opdracht van de gemeente Leiden in uw wijk aan het riool. Naar verwachting zijn de werkzaamheden vrijdag 7 juni klaar. De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd.

Renovatie riool door relinen

Het onderhoud van het riool gebeurt door relining. Relinen is een speciale techniek van renoveren zonder de straat open te breken. Het riool krijgt een nieuwe binnenkant en kan er weer tientallen jaren tegenaan. Relinen gebeurt vanaf de putdekselopeningen. Zo blijft de overlast beperkt.

Kans op onaangename geur

Tijdens het relinen wordt de stof styreen gebruikt. Deze stof kan een onaangename geur verspreiden, en mogelijk ruikt u er iets van in huis. De stof is niet schadelijk en de geur zal snel vervliegen.

Beperkt gebruik riolering

Bewoners kunnen tijdens de werkzaamheden in hun straat, de riolering gedurende het werkproces één dag beperkt gebruiken. Tijdens deze dag vragen wij u om uw watergebruik en lozingen op het riool zo veel als mogelijk te beperken. De aannemer stuurt u voor de start van de werkzaamheden een brief met informatie over de planning en hun contactgegevens.

Bereikbaarheid en parkeren

De werkzaamheden gebeuren boven de rioolput. Vaak is dit midden in de straat en wordt de weg daarom gedeeltelijk afgezet. Waar nodig regelen verkeersregelaars het verkeer ter plekke. Ook kan er voor een korte tijd een parkeerverbod gelden voor de parkeerplaats(en) vlakbij de putten. Parkeerverboden worden aangegeven met gele borden. De woningen en overige panden blijven bereikbaar voor voetgangers.

De aannemer en de verkeersregelaars doen er alles aan om de eventuele hinder zo veel mogelijk te beperken.

Andere aanbiedplek mini-container

Heeft u een mini-container voor uw huisvuil? Het kan zijn dat de ophaaldag samenvalt met de rioolwerkzaamheden in uw straat. Wilt u de mini-container dan aanbieden op een plek die bereikbaar is voor de ophaaldienst? Alvast bedankt voor uw medewerking.

Meer informatie

Voor overige informatie of eventuele vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de gemeente via 14 071 (van 8.30-17.00 uur) of het formulier op www.leiden.nl/contact.

Met vriendelijke groet,

ing. H. (Erik) Hogewoning

Projectcoördinator riolering

Cluster Beheer