Truus Wijsmullerpad - rioolwerkzaamheden (2023-084)

Met deze brief informeren we u over de onderhoudswerkzaamheden aan de Truus Wijsmullerpad. Hieronder leest u wat dit voor u betekent.

Wat gaan we doen?

Tijdens een reinigings- en inspectieronde is er een breuk in het riool gevonden in de Truus Wijsmullerpad. We gaan dit herstellen. De reparatie van het riool gebeurt door relinen. Relinen is een speciale techniek van vernieuwen van het riool zonder de straat open te breken. Het riool krijgt een nieuwe binnenkant en kan er zo weer tientallen jaren tegenaan. Relinen gebeurt vanaf de putdeksel openingen. Zo blijft de overlast beperkt.

Start werkzaamheden

De werkzaamheden starten op dinsdag 18 april. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot en met donderdag 20 april. Door het weer of andere onvoorziene omstandigheden kan de uitvoering van de planning afwijken.

Kans op onaangename geur

Tijdens het relinen gebruiken we de stof styreen. Deze stof kan een onaangename geur verspreiden. Het kan zijn dat u hier iets van ruikt in huis. De stof is niet schadelijk en de geur zal snel vervliegen.

Beperkt gebruik riolering

Tijdens de werkzaamheden vragen we voor 1 dag uw watergebruik en lozingen op het riool zo veel als mogelijk te beperken. De aannemer informeert u hierover.

Bereikbaarheid

Tijdens de werktijden (07:00-17:00 uur) is het westelijke deel van de Stevenshofdreef tussen het Winkelcentrum en Anna Frankweg afgesloten. Het verkeer wordt door verkeersregelaars naar de andere rijbaan geleid. De bushalte wordt tijdelijk een stukje naar voren verplaatst. De bussen rijden volgens de normale dienstregeling. De fietsonderdoorgang wordt tijdelijk afgesloten, de fietsers worden omgeleid. 

Vragen?

Heeft u vragen na het lezen van deze brief?

Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 3 (maandag t/m vrijdag 9:00-17:00 uur) of stuur een mail naar WT@leiden.nl

Met vriendelijke groet,

H. Algezaeiry
Projectcoördinator Cluster Beheer