Toelichting werkzaamheden Ballonpad

Aan de school aan het Ballonpad gaan komende week werkzaamheden plaatsvinden om vleermuizen te verhuizen. Dit doen wij onder andere met licht. Met deze brief informeren wij u hierover.

Aanleiding

Het gebied rondom station Leiden Centraal krijgt een metamorfose. De huidige inrichting past niet bij de kansen die dit belangrijke OV-knooppunt biedt. Het voormalige schoolgebouw en het voormalige ABN AMRO kantoor ligt in het Rijnsburgerblok. In het eerste deel van het Rijnsburgerblok wordt nu Lorentz gebouwd. Op www.leiden.nl/stationsgebied kunt u meer lezen over de plannen voor de herontwikkeling.

Voorbereidingen sloop

Vorige week is het bestemmingsplan voor het tweede deel van het Rijnsburgerblok vastgesteld in de gemeenteraad. Als hier geen beroep tegen wordt aangetekend, kunnen begin volgend jaar de twee huidige panden (schoolgebouw en ABN AMRO kantoor) gesloopt worden voor de nieuwbouw van een gebouw met een hotel, kantoren en woningen. Om de flora en fauna niet te verstoren met de sloop worden nu al maatregelen getroffen.

Werkzaamheden

Met name vleermuizen en mussen huizen in en om het schoolgebouw. Onze stadsecoloog gaat deze dieren naar alternatieve verblijfplekken begeleiden. Voor de mussen zijn hiervoor al mussenhagen geplant. Om de school onaantrekkelijk te maken als verblijfsplek voor de vleermuizen installeren we deze week bouwlampen die op de dakgoten van de school schijnen. In het gebied zijn vleermuiskasten geplaatst die de vleermuizen als alternatieve verblijfplek kunnen gebruiken. Het kan zijn dat u het licht van de bouwlampen ziet. De verwachting is dat de lampen ongeveer een week moeten branden totdat de vleermuizen verhuisd zijn. Wanneer de vleermuizen geen gebruik meer maken van de school als verblijfplek, maken we de dakgoot ongeschikt voor vleermuizen. Zo kunnen de vleermuizen niet terugkeren tot de sloop begint.

Vragen?

Heeft u een vraag naar aanleiding van deze brief? Kijk op www.leiden.nl/stationsgebied. Of neem contact op met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 3 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of via www.leiden.nl/contact. Geef hierbij aan dat het voor Alexandra de Jong bestemd is.

Met vriendelijke groet,

Wout van der Heijden
Projectmanager Stationsgebied