Tijdelijke locatie waterscouting Waingunga

Op donderdag 18 oktober is het ontwerp voor de Korte Vlietzone gepresenteerd. Tevens is de tijdelijke locatie voor waterscouting Waingunga gepresenteerd. In deze brief geven we uitleg over het hoe en waarom van de tijdelijke locatie van Waingunga.

Waarom een tijdelijke locatie voor Waingunga?

Wainguga is momenteel gevestigd op een locatie aan de Hoge Morsweg. Aan het einde van dit jaar moeten zij daar weg. Ze zijn op zoek naar een permanente plek. Die is nog niet gevonden. In samenwerking met de gemeente is er nu een tijdelijke locatie gevonden voor drie jaar in het zijwater van de Boschhuizerwetering.

Waarom op deze plek?

Waingunga heeft een onderkomen gevonden in de leegstaande school aan het Bizetpad 1. Op loopafstand vanaf deze school zoeken zij een geschikte plek aan het water. De locatie bij de Boschhuizerwetering was de dichtstbijzijnde plek die buiten het zogenaamde ligplaatsenbeleid valt en met beperkte kosten ingericht kan worden. Met Waingunga maakt de gemeente uiteraard goede afspraken over het beheer, onderhoud en na drie jaar oplevering van de situatie zoals die nu is. De bestaande drijfvuilsteiger wordt verplaatst.

Wat betekent dit voor u?

Gedurende het vaarseizoen van maart tot en met oktober liggen er doordeweeks en op zondag in totaal vijf vletten, een sleper en een sloep. In de regel op zaterdagen halen begeleiders de boten op om vervolgens de kinderen op te halen op het Bizetpad 1. De rest van de dag wordt er gevaren op de Vlietlanden. Aan het einde van de dag keert de groep weer terug. Buiten het vaarseizoen liggen de vletten in de opslag en is er geen zicht op de vletten.

Planning

Begin 2019 zal Waingunga de sleper en sloep aanleggen, aan het begin van het vaarseizoen zal Waingunga de vletten te water laten.

Informatie

Wilt u iets vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 3 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur), mail naar b.gerrits@leiden.nl of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Met vriendelijke groet,

Bart Gerrits

Bekijk de brief (pdf, 413 kb)met de situatieschets.