Tijdelijk extra ruimte voor de Leidse markt op de Hooglandse Kerkgracht (2020-226)

Als bewoner van de binnenstad heeft u gemerkt dat de Leidse markt niet meer op de gebruikelijke locatie rond de Nieuwe Rijn plaatsvindt. De markt is tijdelijk verplaatst naar de Lammermarkt en de Beestenmark zodat bezoekers van de markt voldoende afstand van elkaar kunnen houden.

Door deze maatregel kunnen niet alle marktkooplieden wekelijks op de markt staan. Het college van burgemeester en wethouders vindt het belangrijk om hen in deze moeilijke tijden de mogelijkheid te geven om wekelijks op een markt te staan. Het college wil namelijk ook in de toekomst een mooie markt in het centrum van Leiden.

Het college ziet in de Hooglandse Kerkgracht een geschikte locatie om tijdelijk een aantal marktkramen met voornamelijk non-food artikelen op woensdag en zaterdag te plaatsen.

Op zaterdag 30 mei zal bij wijze van proef een markt op de Hooglandse Kerkgracht worden georganiseerd die bestaat uit 15 kramen. De markt gaat om 7.00 uur van start en duurt tot 17.00 uur. Daarna komt de gemeente langs om het marktterrein schoon te maken. Na de proef op zaterdag 30 mei zal worden beoordeeld of de markt voor een langere periode op de Hooglandse Kerkgracht plaats kan vinden.

Heeft u vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen via tel. 14 071 (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur) of via het contactformulier van de gemeente op www.leiden.nl/contact.

A. Barendsen

Teammanager Vergunningen Openbare Ruime