Sumatrastraat - bomen planten (2021-287)

Vanaf maandag 15 tot en met uiterlijk vrijdag 26 november worden er bomen geplant aan de Sumatrastraat. Tijdens de werkzaamheden is de straat in beide richtingen open voor al het verkeer. Het planten van de bomen is het laatste onderdeel van de opknapbeurt van de Sumatrastraat. Hieronder leest u wat de werkzaamheden voor u als omwonende betekenen.

Werkzaamheden

In april zijn in de Sumatrastraat bomen weggehaald. Veel bomen waren ziek en hadden een verhoogd risico op stambreuk of het afbreken van zware takken. Dit kon gevaarlijke situaties en wellicht schade opleveren. Ook groeiden veel bomen slecht. Na het verwijderen van deze bomen is de grond voorbereid op de komst van nieuwe gezonde bomen, met extra ruimte en goede grond.

Nu is het tijd om de nieuwe bomen en het groen te planten. Er worden meer bomen teruggeplant dan in de oude situatie en er komt 116 m2 extra groen bij. Tijdens de werkzaamheden verwijdert de aannemer de stoeptegels op de plek waar de nieuwe boom komt. Het tegelwerk wordt na het plaatsen van de nieuwe boom weer grotendeels dichtgemaakt, behalve een gedeelte rondom de boom.

Bereikbaarheid

Tijdens het planten van de bomen kan er hinder ontstaan. Het kan zijn dat u uw auto tijdelijk op een andere plek moet parkeren (dit wordt met borden aangegeven). Wij vragen om uw begrip en medewerking. Daar waar er gewerkt wordt, zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer te begeleiden langs de werkvakken.

Geveltuinen en boomspiegels

U kunt zelf ook meer groen toevoegen in de straat door een boomspiegel te adopteren en/of een geveltuin aan te leggen (als er genoeg ruimte voor is). Geveltuinen fleuren de straat op. Bovendien werkt groen verkoelend, zorgt het ervoor dat de bodem niet teveel uitdroogt en is het goed voor de biodiversiteit. Overal waar er ruimte voor is wil de gemeente geveltuinen aanleggen en de opgeknapte Sumatrastraat is hier erg geschikt voor. Als u dat wilt, regelt de gemeente de beplanting van uw geveltuin, maar u mag er natuurlijk ook zelf uw eigen planten in zetten. In bijgevoegde folders leest u meer over de mogelijkheden. Wilt u een geveltuin of boomspiegel adopteren? Stuur dan een e-mail naar aandeslag@leiden.nl.

Planten eerste boom door wethouder

Wethouder Ashley North plant maandag 15 november om 11.15 uur zelf de eerste boom in de straat ter hoogte van huisnummer 143. U bent van harte welkom om dan even een kijkje te komen nemen.

Hebt u vragen?

Wilt u iets vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Leen Boer
Cluster Beheer