Sumatrastraat - asfaltering (2021-150)

In augustus krijgt de Sumatrastraat nieuw asfalt. Dit is hard nodig, de huidige laag is niet meer goed. Om de verkeersveiligheid te verbeteren worden er ook meteen aanpassingen in het ontwerp van de weg doorgevoerd.
Ook de trottoirs en de parkeervakken worden aangepakt. Deze werkzaamheden starten in juni.

Belangrijkste wijzigingen

De belangrijkste wijzigingen zijn dat de fietsers meer ruimte krijgen, dat de bushaltes beter toegankelijk worden gemaakt, de parkeervakken beter worden ingedeeld en dat er nieuwe bomen worden geplant. Een uitgebreide omschrijving van de aanpassingen en een tekening van het nieuwe ontwerp vindt u op platform DoeMee.

Platform DoeMee

DoeMee is het online participatieplatform van de gemeente Leiden. Wilt u het ontwerp bekijken, dan kunt u zich (eenmalig) registreren. Doemee.leiden.nl (zonder www ervoor) werkt op de meest voorkomende internetbrowsers (chrome, safari, firefox) en op pc’s, laptops, tablets en telefoons met actuele software en internetverbinding. Als u naar het platform gaat en klikt op project ‘Nieuwe laag asfalt Sumatrastraat’, dan vindt u daar de uitleg en het ontwerp. Ook kunt u hier uw ideeën/reactie doorgeven.

E-mail versturen

Bent u niet in de gelegenheid om online te reageren? Dan kunt u contact opnemen met Dennis Stafleu, de projectleider van dit project. Hij is bereikbaar via d.stafleu@leiden.nl en neemt dan contact met u op.

Planning werkzaamheden

In juni starten de werkzaamheden aan de trottoirs en parkeervakken. Deze worden netjes gemaakt waar nodig. Ook worden de plekken waar de nieuwe bomen komen te staan voorbereid.

De asfalteringswerkzaamheden staan gepland voor week 33 en 34, dat is van 16 t/m 29 augustus. De weg is gedurende deze weken in augustus afgesloten. De woningen blijven bereikbaar. Daar waar gewerkt wordt kan het zijn dat er tijdelijk niet geparkeerd kan worden. Dit wordt met gele borden aangegeven.

Bewonersbrief in augustus

Een paar weken voordat de werkzaamheden starten sturen wij alle omwonenden nog een brief met de exacte planning van de asfalteringswerkzaamheden en de overige aanpassingen.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Met vriendelijke groet,

Dennis Stafleu
Projectleider