Sumatrastraat 195 - informatieavond nieuwbouwplan (2019-367)

Woningstichting Ons Doel start komend jaar met de bouw van een nieuw woongebouw aan de Sumatrastraat. De nieuwbouw komt op de plek waar nu het oude schoolgebouw van de Springplank en de tijdelijke woonunits van Ons Doel staan. Tegelijk met de komst van het nieuwe gebouw wordt de omgeving heringericht. Ook het bestaande parkeerterrein bij het zwembad en sportcomplex De Zijl wordt opnieuw ingericht en er komen extra parkeerplaatsen. De vergunning voor de nieuwbouw en herinrichting is inmiddels verleend. Deze kunt u terugvinden op www.leiden.nl/publicaties/vergunningen.

Ons Doel en de gemeente Leiden nodigen u uit voor een informatieavond. We vertellen meer over het nieuwbouwplan en er is gelegenheid om uw vragen te stellen. U bent welkom op:

• Woensdag 18 december van 18.00 tot 21.00 uur. U kunt binnenlopen wanneer u wilt.
  • Het Gebouw, Arubapad 2
  • Tussen 19.00 en 19.30 uur is er een plenaire presentatie over de plannen

Tijdens de avond bespreken we de volgende onderwerpen:

Nieuwbouw van Ons Doel

Het gebouw bestaat uit 82 sociale huurwoningen rond een binnenhof. De grootte van de woningen varieert van 1-kamer tot 4-kamer appartementen. Het gebouw wordt 6 verdiepingen hoog. Op de begane grond bevinden zich 10 woningen, een gemeenschappelijke ruimte en gemeenschappelijke fietsenbergingen. Op de 5 bovenliggende verdiepingen komen de overige 72 woningen. Ons Doel zal tijdens de avond meer vertellen over het plan.

Herinrichting parkeren

Het parkeerterrein bij het zwembad en sportcomplex De Zijl (tussen de Ceramstraat en de Paramaribostraat), wordt opnieuw ingericht en er worden parkeerplaatsen toegevoegd. Het  parkeerterrein wordt voorzien van toegangscontrole, maar blijft vrij toegankelijk voor buurtbewoners en bezoekers van het zwembad en het sportcomplex. Tijdens de avond vertellen wij hoe dit in de praktijk zal werken.

Bomen en groen

Voor de herinrichting van het parkeerterrein en de nieuwbouw moet een aantal bomen worden gekapt. Later komen daar nieuwe bomen voor terug, ook wordt groen toegevoegd.

Wanneer beginnen de werkzaamheden

In het voorjaar worden eerst de school en bijgebouwen gesloopt, de tijdelijke woningen verplaatst en de nodige bomen gekapt of verplant. Daarna wordt het woongebouw gebouwd en de openbare ruimte opnieuw ingericht. De planning is dat de werkzaamheden begin 2022 gereed zijn.

Informatie

Wilt u iets vragen of laten weten naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 3 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Thijs Delisse
Projectmanager