Sumatrabrug - groot onderhoud (2020-448)

De Sumatrabrug, de brug die de Lage Rijndijk en Sumatrastraat verbindt met de Admiraalsweg op bedrijventerrein De Waard, krijgt  een opknapbeurt. De brug is daarom gedurende een weekend in december en twee weekends in januari afgesloten  het wegverkeer. Met deze brief informeren wij u over de data van de afsluitingen.

Afsluitingen

De brugafsluitingen vinden plaats in de volgende weekends:

• van vrijdag 11 december 22.00 uur tot maandag 14 december 06.00 uur,
  • van vrijdag 8 januari 2021 22.00 uur tot maandag 11 januari 2021 06.00 uur,
  • van vrijdag 15 januari 2021 22.00 uur tot maandag 18 januari 2021 06.00 uur.

Doorgang Bontekoestraat / Le Mairestraat

Regulier autoverkeer van en naar het bedrijventerrein De Waard is in de afsluitingsweekenden niet mogelijk. De doorgang tussen de Bontekoestraat en de Le Mairestraat wordt opengesteld voor uitsluitend noodzakelijk autoverkeer van bewoners van het bedrijventerrein en de bedrijven die hier gevestigd zijn. De hulpdiensten maken ook gebruik van deze doorgang. Verkeersregelaars houden toezicht bij de doorgang, zodat het verkeer door kan stromen.

Milieustraat gesloten tijdens afsluitingsweekends

Door de afsluiting van de Sumatrabrug is de Milieustraat op deze dagen niet bereikbaar voor auto’s. Daarom is de Milieustraat op de zaterdagen 12 december 2020, 9 en 16 januari 2021 gesloten. Kringloopwinkel Het Warenhuis is op deze data wel geopend, maar alleen bereikbaar met de fiets.

Gevolgen voor vaarverkeer

De brug blijft tijdens de gehele duur van de werkzaamheden gesloten voor grote vaartuigen. Boten met een hoogte van onder 2,1 meter kunnen  wel onder de brug blijven doorvaren. De stremming van de scheepvaart duurt tot 22 januari 2021.

Vragen over de werkzaamheden

Heeft u vragen over de werkzaamheden neem dan contact op met de omgevingsmanager van aannemer Langezaal & Inniger via omgevingsmanager@langezaaleninniger.nl.

Meer informatie

Heeft u andere vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact. Meer informatie is ook te vinden op www.leiden.nl/bruggen.

H. van Kernebeek

Projectcoördinator