Sumatrabrug - groot onderhoud 2020-386/387

De Sumatrabrug, de brug die de Lage Rijndijk en Sumatrastraat verbindt met de Admiraalsweg op bedrijventerrein De Waard, krijgt van maandag 2 november 2020 tot en met maandag 18 januari 2021 een opknapbeurt. Tijdens de werkzaamheden is de brug gedurende een weekend in december en twee weekends in januari afgesloten voor al het wegverkeer.

Onderhoud aan de brug

De brug krijgt een nieuwe besturingsinstallatie en aandrijving. Dit verkleint de kans op storingen. Aannemer Langezaal & Inniger voert de werkzaamheden uit. Omdat de werkzaamheden voornamelijk in de kelder van de brug plaatsvinden, verwacht de aannemer weinig geluidsoverlast voor de omgeving.

Op maandag 9, dinsdag 10 en woensdag 11 november wordt een deel van de betonnen brugkeldervloer gesloopt. In diezelfde week en in de week erna zal af en toe slijpwerk hoorbaar zijn als de werktuigbouwkundige onderdelen worden gedemonteerd en gemonteerd.

Afsluitingen

De brugafsluitingen vinden plaats in de volgende weekends:

• van vrijdag 11 december 22.00 uur tot maandag 14 december 06.00 uur,
  • van vrijdag 8 januari 2021 22.00 uur tot maandag 11 januari 2021 06.00 uur,
  • van vrijdag 15 januari 2021 22.00 uur tot maandag 18 januari 2021 06.00 uur.

Autoverkeer kan in deze weekends niet van en naar het bedrijventerrein De Waard. Voor fietsers blijft het terrein wel bereikbaar via de doorgang tussen de Bontekoestraat en de Le Mairestraat. Ook ambulance, brandweer of politie kunnen indien nodig het terrein bereiken.

Gevolgen voor vaarverkeer

De brug blijft tijdens de gehele duur van de werkzaamheden gesloten voor vaarverkeer. Grote vaartuigen kunnen de brug niet passeren. De doorvaarthoogte van de gesloten Sumatrabrug is 2,1 meter. De stremming van de scheepvaart duurt tot 22 januari 2021.

Milieustraat gesloten tijdens afsluitingsweekends

Door de afsluiting van de Sumatrabrug is de Milieustraat op deze dagen niet bereikbaar voor auto’s. Daarom is de Milieustraat op de zaterdagen 12 december, 9 en 16 januari 2021 gesloten. Kringloopwinkel Het Warenhuis is op deze data wel geopend, maar alleen bereikbaar met de fiets.

Vragen over de werkzaamheden?

Met vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager van aannemer Langezaal & Inniger via omgevingsmanager@langezaaleninniger.nl. Het kan bij uitzondering voorkomen dat de werkzaamheden ’s avonds doorgaan. Als u hierover geïnformeerd wilt worden, kunt u een mail sturen naar de omgevingsmanager. U ontvangt dan een bericht wanneer er buiten de gebruikelijke uren van 07.00 tot 17.00 uur gewerkt wordt.

Meer informatie

Heeft u andere vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden,

tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact. Meer informatie is ook te vinden op www.leiden.nl/bruggen.

H. van Kernebeek
Projectcoördinator