Stevensbrug - onderhoud (2020-158)

De Stevensbrug, de busbrug tussen de Stevenshof en de Hoge Mors, krijgt van maandag 20 april tot en met vrijdag 29 mei een opknapbeurt. Tijdens de werkzaamheden is de brug afgesloten voor al het wegverkeer. In deze brief informeren wij u over de werkzaamheden, de planning en waar u terecht kunt voor meer informatie.

Onderhoud aan de brug

De brug krijgt een nieuwe besturingsinstallatie en aandrijving. Dit verkleint de kans op storingen. De Leidse aannemer Langezaal & Inniger voert de werkzaamheden uit. Omdat de werkzaamheden voornamelijk in de kelder van de brug plaatsvinden, verwachten wij weinig geluidsoverlast voor de omgeving.

Omleidingen

Bus-, fiets-, en voetgangersverkeer wordt omgeleid via de Haagsche Schouwbrug. Op buslijnen 1 en 2, tussen station De Vink en Leiderdorp, vervallen de haltes Agaatlaan, Helena Verburgstraat en Jantina van Hoornkade (alleen voor lijn 1).

Geen gevolgen voor vaarverkeer

Het vaarverkeer ondervindt weinig hinder van de werkzaamheden omdat de brug tijdens het grootste deel van de werkzaamheden open staat. Vanaf 14 mei zal de brug getest worden, hiervoor gaat hij regelmatig open en dicht. Het kan zijn dat grotere vaartuigen dan even moeten wachten.

Vragen over de werkzaamheden?

Heeft u vragen over de werkzaamheden, neem gerust contact op met de omgevingsmanager van aannemer Langezaal & Inniger via omgevingsmanager@langezaaleninniger.nl.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 3 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact. Meer informatie is ook te vinden op www.leiden.nl/bruggen.

Met vriendelijke groet,

H. van Kernebeek

Projectcoördinator GWT

Gemeente Leiden