Stationsplein - werkzaamheden fietspad (2023-191)

Met deze brief informeren we u over de werkzaamheden die binnenkort plaatsvinden aan het fietspad van het Stationsplein. Hieronder leest u wat dit voor u betekent.

Dit gaan we doen

Het voet- en fietspad langs de fietsenstalling Lorentz gaan we opnieuw inrichten waarbij we een duidelijk onderscheid tussen voet-en fietspad gaan maken. Het gaat om het deel tussen de Stationsweg en het Schuttersveld. Het nieuwe fietspad krijgt dezelfde uitstraling als de overige fietspaden in de binnenstad.

Wanneer gaan we dit doen

De werkzaamheden starten op maandag 14 augustus. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot vrijdag 1 september. Door het weer of andere onvoorziene omstandigheden kan de uitvoering van de planning afwijken.

Bereikbaarheid

Om de bereikbaarheid zo veel mogelijk te behouden werken we in fases. Uw woning blijft met loopschotten bereikbaar.

  • Fase 1 maandag 14 augustus tot en met vrijdag 18 augustus, werken we aan het eerste stuk vanaf de Stationsweg tot aan de helft van de fietsenstalling. Deze is bereikbaar via het Schuttersveld.
  • Fase 2 maandag 21 augustus tot en met vrijdag 1 september, werken we aan het laatste stuk fietspad vanaf de fietsenstalling tot aan het Schuttersveld. Fietsers worden omgeleid via de Ballonstraat.

De fietsomleiding wordt met borden aangegeven. Ook worden er verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden. Bij calamiteiten hebben de hulpdiensten altijd vrije doorgang.

Vragen

Heeft u vragen na het lezen van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 3 (maandag t/m vrijdag 9:00-17:00 uur) of stuur een e-mail naar WT@leiden.nl

Met vriendelijke groet,

Wilco van der Burg
Projectcoördinator Cluster Beheer