Stationsplein - werkzaamheden aan de groenstroken Schipholtunnel

Met deze brief informeren wij u over werkzaamheden aan de groenstroken aan beide kanten van de Schipholtunnel. Deze werkzaamheden zijn komend weekend en duren één nacht.

Werkzaamheden

Aan de kant van de Plesmanweg (ter hoogte van het IBIS-hotel) heeft de Schipholtunnel twee groenstroken, die evenwijdig aan de ventwegen lopen. In deze groenstroken staan struiken. Om de biodiversiteit in het Stationsgebied, en dus in onze stad, te versterken (meer groen en dieren) planten we hier andere struiken. Een overzicht van de beplanting die wordt aangebracht vindt u op de achterzijde van deze brief. De verwachting is dat vooral mussen deze planten prettig gaan vinden.

Uitvoering

De firma Bunnik gaat de werkzaamheden aan de groenstroken uitvoeren. Ze maken gebruik van een kraan, die over de busbanen heen en weer zal rijden. De weg wordt afgesloten. Verkeersregelaars zullen fietsers en eventueel ander verkeer de juiste kant op wijzen.

Planning

De werkzaamheden starten op zaterdagnacht 16 februari 2019 om 1.00 uur ‘s nachts en duren naar verwachting tot en met zondagochtend 17 februari om 10.00 uur. Als gevolg van het weer of andere onvoorziene omstandigheden kan de uitvoering afwijken van de planning.

Geluid

Omdat er ’s nachts minder omgevingsgeluid is, is het mogelijk dat u ’s nachts meer geluidshinder ondervindt dan overdag. Toch is het in het belang van de verkeersveiligheid om de werkzaamheden ’s nachts uit te voeren. De aannemer zal zijn uiterste best doen om eventuele geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken.

Informatie

Wilt u iets vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan tijdens kantooruren met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 3 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact. Tijdens de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de uitvoerder Erik Bisschop, bereikbaar op telefoonnummer 06 50633604.

Met vriendelijke groet,

Sander Vermeer
Projectcoördinator
Stadsingenieurs

De brief met het overzicht van de beplanting die wordt aangebracht kunt u als pdf-document (pdf, 470 kb) bekijken.