Stadhuis - nieuwsbrief verbouwing (2020-287)

Als bijlage bij deze brief ontvangt u de eerste nieuwsbrief over de verbouwing van het stadhuis. In deze nieuwbrief informeren wij u onder andere over de stand van zaken van de werkzaamheden, geven wij u een inkijk in de bijzondere dingen die er gebeuren en stellen wij een projectteamlid aan u voor.

Aanmelden voor digitale nieuwsbrief

De eerste nieuwsbrief ontvangt u op papier, maar de volgende nieuwsbrieven zullen digitaal verzonden worden. Wilt u op de hoogte blijven over de verbouwing van het stadhuis? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief door een e-mail te sturen aan verbouwingstadhuis@leiden.nl.

Achtergrondinformatie

In 2020 en 2021 wordt het stadhuis grondig verbouwd. De verbouwing doen we duurzaam. We besteden veel aandacht aan recycling, energiezuinigheid en de historische waarde van het gebouw. Na de verbouwing wordt het stadhuis een werkplek die samenwerking met en voor de stad stimuleert. Er kunnen dan bijna drie keer zoveel medewerkers werken als in de huidige situatie. In het vernieuwde stadhuis zitten het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad. Ook is het een trouwlocatie en een centrale ontmoetingsplek voor de stad. Tegelijkertijd met de verbouwing van de binnenkant van het stadhuis worden verschillende restauratiewerkzaamheden verricht aan de raadzaal, gevel, toren en carillon van het stadhuis.

Informatie

Wilt u iets vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of stuur een bericht via e-mailadres verbouwingstadhuis@leiden.nl.

Voor praktische vragen over de bouwwerkzaamheden kunt u contact opnemen met aannemer Du Prie via (071) 522 29 19.

Jan Hendrik Vos
Projectmanager Verbouwing stadhuis