Sportpark De Mors - nieuwe inrichting en extra sportruimte (2023-027)

De gemeente is van plan om Sportpark De Mors gedeeltlijk opnieuw in te richten. Wij vertellen u hier graag meer over en nodigen u uit voor een inloopavond over de ontwikkelingen op Sportpark De Mors.

Ontwikkeling Sportpark De Mors

In september 2021 heeft de Leidse gemeenteraad ingestemd met de eerste fase van de ontwikkeling op Sportpark De Mors. In deze ontwikkeling zijn de volgende stappen opgenomen:

  • inpassing van een derde rugbyveld voor rugbyvereniging DIOK en de realisatie van een extra kunstgrasveld voor voetbal ter compensatie;
  • op termijn het verhuizen van de gemeentelijke Steenwisselplaats om zo ruimte te maken voor het vergroten van het hoofdveld van rugbyvereniging DIOK en extra ruimte te creëren voor de sport;
  • ruimte bieden, in overleg met de buurt, voor het toevoegen van ongebonden (zonder verplicht lidmaatschap) sport.

Over de eerste twee punten willen we u informeren. Over het derde punt willen we graag met u in gesprek. We zijn benieuwed naar uw gedachten en ideeën.

Inloopavond

Tijdens de inloopavond staat de gemeente voor u klaar om vragen te beantwoorden en om uw gedachten en ideeën te bespreken voor het toevoegen van ongebonden sport op het Sportpark. Met ongebonden sport wordt bedoeld het toevoegen van openbaar toegankelijke speel- en sporttoestellen, speciaal voor de buurt. Bijvoorbeeld een skatepark, een calisthenicspark, een bootcamp parcours of een basketbal court. Graag horen we op welke manier u en/of uw gezin meer gebruik zou willen maken van het sportpark.

Datum: donderdag 23 februari 2023

Tijd: vrije inloop van 19:30 – 21:00 uur

Locatie: ECC Leiden, Haagse Schouwweg 10

De tijdens de inloopavond opgehaalde informatie nemen we u mee in de planvorming voor het Sportpark. Dit plan wordt rond de zomer aan de gemeenteraad ter besluitvorming voorgelegd. We informeren u per e-mail (uw e-mailadres kunt u achterlaten tijdens de inloopavond) over wat we met uw opmerkingen gedaan hebben en hoe het proces verder verloopt.

Meer informatie

Heeft u vóór de bijeenkomst al vragen of daarna (tot uiterlijk 7 dagen na de bijeenkomst), dan kunt u mailen naar projectmanager Bart de Boer via e-mailadres B.de.Boer@Leiden.nl. Ook als u niet langs kon komen, kunt u nog vragen of ideeën mailen.

Wij kijken uit naar uw komst en/of inbreng.

Met vriendelijke groet,

Bart de Boer

Projectmanager gemeente Leiden.