Spanjaardsbrug - uitnodiging informatieavond (2023-025)

De Spanjaardsbrug verbindt de Lage Rijndijk in Leiden met de Zijldijk in Leiderdorp. Over deze brug fietsen dagelijks ongeveer 10.000 fietsers. De gemeenten Leiden, Leiderdorp en de provincie Zuid-Holland willen de verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers op deze plek verbeteren. In deze brief vertellen wij u meer over het project Fietspoort Spanjaardsbrug en nodigen wij u uit om mee te denken over het ontwerp.

Wat verandert er bij u in de buurt?

In de Leidse Mobiliteitsnota 2015-2022 en Leiderdorpse Mobiliteitsvisie van 2020 is vastgesteld dat de Spanjaardsbrug wordt afgesloten voor autoverkeer, met uitzondering van openbaar vervoer en hulpdiensten. Vanaf het kruispunt Lage Rijndijk-Sumatrastraat in Leiden tot het kruispunt Zijldijk-Vlasbaan in Leiderdorp richten we de weg opnieuw in. Hierdoor ontstaat meer ruimte voor fietsers, voetgangers, bussen en groen en wordt het kruispunt aan de Leiderdorpse kant van de brug veiliger.

Denkt u mee?

Er is een projectteam samengesteld met medewerkers van Leiden en Leiderdorp. Dit projectteam heeft een eerste schetsontwerp van de Fietspoort Spanjaardsbrug gemaakt. We leggen dit ontwerp graag aan u voor tijdens een informatieavond. Het schetsontwerp wordt toegelicht en daarna is er gelegenheid om uw ideeën en wensen over het ontwerp te vertellen.

Datum en tijd: Dinsdag 21 februari, inloop 19.15 uur, start 19.30 uur

Locatie: AREA071, zaal LEVEL 9, Sisalbaan 5A, Leiderdorp

DoeMee

Na de informatieavond zetten we het schetsontwerp op het participatieplatform van de gemeente Leiden, doemee.leiden.nl. Daar wordt het schetsontwerp ook toegelicht. Via deze site kunt u online een reactie geven. Hiervoor moet u zich wel op de site registreren.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur) of gebruik het formulier op de contactpagina

Op de pagina Fietspoort Spanjaardsbrug op onze website of leiderdorp.nl/spanjaardsbrug vindt u meer informatie over het project.

 

Met vriendelijke groet,

 

Namens het projectteam van de gemeente Leiden en Leiderdorp

Edwin Baars

Omgevingsmanager Fietspoort Spanjaardsbrug