Soestdijkkade -bewonersregeling parkeergarage (2023-032)

Op 9 februari 2023 heeft u een brief ontvangen van het projectteam van de Gemeente Leiden en Jos Scholman Infra B.V. waarin de plannen voor de herinrichting van Noorderkwartier Oost zijn toegelicht. In verband met de werkzaamheden stelt Gemeente Leiden 50 abonnementen voor Parkeergarage Soestdijkkade voor bewoners in het projectgebied beschikbaar. In deze brief leest u meer over deze bewonersregeling en hoe u een abonnement kunt aanvragen.

Bewonersregeling Parkeergarage Soestdijkkade

De herinrichting zorgt ervoor dat enkele parkeervakken tijdens de werkzaamheden tijdelijk onbereikbaar zijn. Uiteindelijk verdwijnen sommige parkeervakken definitief. Om te voorkomen dat de parkeerdruk te hoog wordt in uw wijk bieden we u de mogelijkheid om uw auto in de garage te parkeren. Met een abonnement voor de parkeergarage kunt u 24/7 uw auto overdekt parkeren. Vanaf dinsdag 28 februari 12:00 uur kunt u zich aanmelden voor een abonnement. De kosten voor het abonnement zijn € 54,- per jaar. Dit is gelijk aan het tarief van een parkeervergunning voor zone B voor het eerste voertuig.

 Om in aanmerking te komen voor deze regeling gelden onderstaande voorwaarden:

 • Per woonadres kunt u 1 abonnement aanvragen
 • U kunt alleen een abonnement afsluiten als u ook in het bezit bent van een parkeervergunning
 • U woont in het projectgebied Noorderkwartier Oost

Hoe werkt het aanmelden?

Om een bewonersabonnement aan te vragen gaat u naar de webshop van P1. Let op: pas vanaf dinsdag 28 februari 12:00 uur zijn de abonnementen zichtbaar.

 1. U gaat naar https://leiden.webshop.parkeer.nl/
 2. Kies 'Bewoners' en selecteer vervolgens ‘Account aanmaken met DigiD’. Heeft u al een account, dan selecteert u ‘’Inloggen met DigiD’.
 3. Kies vervolgens het product Bewonersabonnement – Soestdijkkade - Jaar
 4. Vul vervolgens uw kenteken en de ingangsdatum 6 maart 2023 in.
 5. U controleert en bevestigt de aanvraaggegevens en kiest vervolgens de gewenste betaaloptie (iDeal of overmaken)
 6. Uw gegevens worden door P1 gecontroleerd.
 7. P1 stuurt na controle en betaling een bevestigingsmail dat uw abonnement succesvol is afgerond en geeft aan dat u uw toegangspasje kunt ophalen. Het parkeerpasje kunt u ophalen in parkeergarage Lammermarkt loge -1.

Voorwaarden gebruik

Als u het abonnement aanvraagt, houdt u dan rekening met de volgende voorwaarden voor gebruik:

 • Het abonnement is gekoppeld aan uw kenteken en aan een toegangspasje.
  ij het in- en uitrijden wordt uw kenteken gescand en gaat de slagboom omhoog. Het toegangspasje gebruikt u voor de voetgangersingang.
 • Het abonnement is een jaar geldig. Na een jaar kunt u het abonnement verlengen.
 • U ontvangt het toegangspasje in bruikleen. Bij verlenging van het jaarabonnement blijft u hetzelfde pasje gebruiken. Zegt u het abonnement op, dan stuurt u het pasje retour aan P1.
 • U kunt de parkeergarage 24/7 in- en uitrijden en u kunt 24/7 bij uw auto terecht via de voetgangersingang.
 • In totaal worden 50 abonnementen voor deze bewonersregeling in de parkeergarage beschikbaar gesteld. De abonnementen worden uitgedeeld op basis van aanmelding. Als het maximum is bereikt, komt uw aanvraag op de wachtlijst.De kosten voor het abonnement bedragen € 54,- per jaar.
 • De voorwaarden van deze bewonersregeling kunnen worden aangepast op basis van de monitoring van de parkeerdruk in de parkeergarage en uw wijk. U wordt hierover tijdig geïnformeerd.

Vragen?

P1 is als beheerder van de parkeergarage ook aanspreekpunt voor alle mogelijke vragen die u heeft over uw aanmelding. U kunt contact opnemen met P1 via 071-8200384. Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Neem dan contact op met de gemeente via www.leiden.nl/contact of bel via het algemene nummer 14071.

Met vriendelijke groet,

Eefje Aerts

Adviseur Parkeren

Gemeente Leiden