Snelliusplaats - bijeenkomst onderzoek (buurt)fietsenstalling

De gemeente Leiden start dit voorjaar met de herinrichting en vergroening van de Korte Hansenstraat, Hansenstraat en kade van de Haarlemmerweg. U heeft hier onlangs een brief over ontvangen. Tijdens een inloopavond in februari over de herinrichting is bewoners ook gevraagd naar hun behoefte aan een (buurt)fietsenstalling.

Snelliusplaats

Vervolgens is met geïnteresseerde bewoners gesproken over de (buurt)fietsenstalling. De Snelliusplaats kwam naar voren als voorkeurslocatie, onder andere door de ligging en de ruimte. Ook kwamen het type stalling en de veiligheid aan bod. Momenteel onderzoekt de gemeente waar de (buurt)stalling precies kan komen. Dit hangt bijvoorbeeld af van leidingen in de grond en het aantal parkeerplaatsen dat mogelijk ten koste gaat van de stalling.

Volgende stap

De gemeente denkt graag samen met direct omwonenden en geïnteresseerden verder over de Snelliusplaats als mogelijke locatie en over de belangrijkste voorwaarden die aan een buurtstalling verbonden zijn. U bent van harte welkom om mee te denken op:

  • Datum: Maandag 8 april 2019, van 19.00 tot 20.00 uur
  • Locatie: Meet & Greet, Raamstraat 17, Leiden

Informatie

Wilt u iets vragen of laten weten naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 3 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Met vriendelijke groet,

Danila Ploeger
Projectmanager