Singelparkbruggen - Helarbrug

Leiden werkt aan een lang, mooi en aaneengesloten stadspark rond de historische singels: het Singelpark! Deze bruggen zorgen voor de verbinding tussen de verschillende parkdelen en maken een aaneengesloten parkroute mogelijk. Aannemer Dura Vermeer start in oktober met de aanleg van zes nieuwe bruggen in het Singelpark.

Start werkzaamheden

Vanaf maandag 7 oktober start de aannemer, op werkdagen tussen 07:00 en 19:00 uur, met de aanleg van de Helarbrug. Hier komt er een stalen brug te liggen tussen de Meelfabriek en het Ankerpark. De werkzaamheden bestaan uit de volgende onderdelen:

  • Inrichten bouwterrein Looiersplein
  • Bouw van de funderingen zijde Ankerpark en Meelfabriek
  • Montage en afbouw van de brug
  • Afbouw van de omgeving; o.a. straat- en metselwerk.

De bouw van de funderingen duurt waarschijnlijk vijf weken. De brug zelf wordt begin december 2019 geplaatst waarna de afrondende werkzaamheden nog ongeveer twee weken duren. Over de planning van deze werkzaamheden informeren we u tijdig via o.a. de Bouwapp, Stadsnieuws en informatieborden in de omgeving.

Toelichting werkzaamheden

De werkzaamheden voor de bouw van de funderingen bestaan onder andere uit graafwerk, trillingsarm heien van stalen buispalen en het storten van een betonnen fundering. De Helarbrug wordt momenteel in een fabriek geproduceerd en zal op het moment van plaatsing op haar definitieve plek worden gehesen met behulp van een hijskraan. Daarna vinden er nog laswerkzaamheden plaats en krijgt het brugdek bestrating.

Wegafsluitingen

Voor het plaatsen van de Helarbrug door een hijskraan, wordt de hoek van het Looiersplein nabij het Ankerpark ongeveer één dag afgesloten voor verkeer. Deze dag geldt er een parkeerverbod voor een aantal parkeerplaatsen langs het Looiersplein. Dit wordt aangegeven met de gebruikelijke gele borden. De woningen blijven voor u, als bewoner, te voet bereikbaar.

Mogelijke hinder

Tijdens onze werkuren ondervindt u mogelijk overlast van geluid van draaiende machines en het heien van de palen. De aannemer doet zijn uiterste best om hinder tot een minimum te beperken. Mocht u te veel hinder ondervinden, dan kunt u terecht bij Cyntha Schouten van Dura Vermeer via de onderstaande informatie.

Informatie

Wilt u meer informatie of heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Neem dan contact op met Cyntha Schouten, omgevingsmanager van Dura Vermeer. Zij is bereikbaar op tel. (06) 538 08 235 of per email Singelparkbruggen@duravermeer.nl.

U kunt het project Singelparkbruggen ook volgen via www.leiden.nl/singelparkbruggen en de Bouwapp (te downloaden via de AppStore en Google Play). Hierop plaatst Dura Vermeer actuele informatie en foto’s.

Daarnaast kunt u contact opnemen met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 3 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Met vriendelijke groet

R.D. Jansen
Projectmanager Singelparkbruggen
Gemeente Leiden