Schuttersveld - voorlopig ontwerp Schuttersveld 2021-028

Momenteel wordt gewerkt aan de Centrumroute, de route van station Leiden Lammenschans naar station Leiden Centraal. Deze route wordt geschikt gemaakt voor een snelle busverbinding en wordt van gevel tot gevel opnieuw ingericht om de kwaliteit van de openbare ruimte te verbeteren. Ook het Schuttersveld krijgt een nieuwe inrichting. Omdat u in de omgeving van het Schuttersveld woont, hebben we u eerder geïnformeerd over de herinrichting van het gebied. Met deze brief nodigen wij u graag uit om uw mening te geven over het voorlopig ontwerp.

Totstandkoming van het voorlopig ontwerp

Sinds september hebben er drie bijeenkomsten met een klankbordgroep plaatsgevonden waarin de gemeente het ontwerp aan de deelnemers heeft voorgelegd. Ook is er met individuele partijen uit de buurt gesproken. Alle wensen en ideeën zijn meegenomen in de totstandkoming van het voorlopig ontwerp.

Denkt u mee?

Nu de bijeenkomsten met de klankbordgroepen zijn afgerond, hebben we het uitgewerkte voorlopig ontwerp voor het Schuttersveld geplaatst op https://doemee.leiden.nl/, het participatieplatform van de gemeente Leiden. Als u zich op deze website registreert, kunt u tot en met vrijdag 12 februari online een reactie geven op het ontwerp. Vervolgens nemen wij de reacties door en geven we op de Doemee-pagina van het Schuttersveld een reactie.

Meer informatie

Op de website www.leiden.nl/centrumroute vindt u meer informatie over het project. Op deze website kunt u zich ook aanmelden voor Stadsnieuws, de digitale nieuwsbrief van de gemeente. Abonneer u op ‘Centrumroute’, dan ontvangt u het laatste nieuws over het project.

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Ewoud Spruijtenburg

Projectmanager Centrumroute