Schuttersveld - onderzoeken - centrumroute (2021-218)

In voorbereiding op de herinrichting van het Schuttersveld als onderdeel van de Centrumroute gaat aannemer KWS op dinsdag 31 augustus en dinsdag 7 september een aantal onderzoeken uitvoeren. Met deze brief informeren we u graag over de werkzaamheden.

Onderzoeken

Om de resterende levensduur van de asfaltconstructie te achterhalen voeren we VGD-metingen en asfaltboringen uit. Daarnaast scannen we de ondergrond met een grondradar om de exacte ligging van kabels en leidingen in kaart te brengen ten behoeve van het aanleggen van nieuwe riolering. De werkzaamheden vinden plaats op het Schuttersveld tussen de Valkbrug en het Rijnsburgerviaduct en op de A. Fokkerweg ter plaatse van de kruising met het Schuttersveld.

Wanneer?

We gaan de werkzaamheden uitvoeren op dinsdag 31 augustus en dinsdag 7 september. Op 31 augustus vinden de onderzoeken overdag plaats en op 7 september in de avond en nacht.

Overlast en bereikbaarheid

We proberen hinder en overlast voor het verkeer en omwonenden zoveel mogelijk te beperken. De werkzaamheden zullen echter enige geluidsoverlast en verkeershinder veroorzaken. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, worden rijstroken op het Schuttersveld ter plaatse van de werkzaamheden tijdelijk afgesloten waardoor er mogelijk enige vertraging ontstaat. Het verkeer kan gedurende de werkzaamheden wel in alle richtingen gebruik blijven maken van de weg.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Neem dan contact op met de gemeente Leiden, tel. 14 071 (maandag t/m vrijdag 8.30 - 17.00 uur) of via www.leiden.nl/contact. Meer weten over de Centrumroute? Kijk dan op www.leiden.nl/centrumroute.

Met vriendelijke groet,

Ewoud Spruijtenburg
Projectmanager Centrumroute