Schrijversbrug - groot onderhoud (2021-032)

De Schrijversbrug, de brug tussen de Herensingel en de Zijlsingel, krijgt van maandag 15 februari tot en met maandag 15 maart een opknapbeurt. Tijdens de werkzaamheden is de brug afgesloten voor al het wegverkeer. In deze brief informeren wij u over de werkzaamheden, de planning en waar u terecht kunt voor meer informatie.

Onderhoud aan de brug

De brug krijgt een nieuwe besturingsinstallatie en aandrijving. Dit verkleint de kans op storingen. De Leidse aannemer Langezaal & Inniger voert de werkzaamheden uit. Omdat er voornamelijk in de kelder van de brug gewerkt wordt, verwachten wij weinig geluidsoverlast voor de omgeving.

Omleidingen

De brug is tijdens de hele duur van de werkzaamheden gesloten voor wegverkeer.
Van maandag 15 februari tot maandag 15 maart kunnen auto’s, bussen, fietsers en voetgangers niet over de brug. Zij worden in deze periode omgeleid via de Klokpoort, de Langegracht en de Herensingel. Indien nodig kunnen de ambulance, brandweer of politie de brug wel gebruiken.

Gevolgen voor vaarverkeer

Hoog vaarverkeer kan tijdens de hele duur van de werkzaamheden niet onder de brug door varen. Er is tussen 15 februari en 15 maart geen bediening aanwezig. Kleine vaartuigen kunnen de brug wel passeren. Vanaf dinsdag 16 maart is doorvaart weer mogelijk.

Vragen over de werkzaamheden?

Heeft u vragen over de werkzaamheden, neem dan contact op met de omgevingsmanager van aannemer Langezaal & Inniger via omgevingsmanager@langezaaleninniger.nl.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact. Meer informatie is ook te vinden op www.leiden.nl/bruggen.

H. van Kernebeek
Projectcoördinator GWT