Schelpenkade - informatie over geplaatste hekken (2023-293)

Met deze brief willen we u nader informeren over de geplaatste hekken op de Schelpenkade.

De situatie

We hebben u eerder geïnformeerd over de huidige kademuur aan de Schelpenkade ter hoogte van huisnummer 4 tot en met 36. De afgelopen periode zijn er diverse verzakkingen ontstaan. Omdat de veiligheid voorop staat, hebben we gezocht naar een snelle en veilige oplossing.

De tijdelijke oplossing

We willen niet de volledige Schelpenkade afsluiten voor het verkeer. Daarom hebben we over de hele lengte van de kade hekken geplaatst. Dit om te voorkomen dat voertuigen in een verzakking rijden. Deze hekken staan op ongeveer 1 meter 50 uit de kade, hier is de kans op verzakkingen het grootst. Door het hekwerk uit te voeren met vaste palen, in plaats van met losse voeten, voorkomen we dat het hekwerk kan omwaaien, dat er iemand struikelt, of tegen de voeten aanrijdt. We hebben de beschikbare ruimte tussen de woningen en het hek zo breed mogelijk gehouden. Voor de bereikbaarheid van de aangemeerde boten hebben we iedere 30 meter een opening in het hekwerk gehouden.

Hinder

We begrijpen dat de gekozen oplossing grote invloed heeft op de bereikbaarheid en leefbaarheid op de Schelpenkade. Dit vinden we erg vervelend maar we zien op korte termijn geen andere oplossing. We zijn druk bezig met het verder voorbereiden van het project voor vervanging van de kadeconstructie. Zodat deze zo snel mogelijk hersteld kan worden.

Verzoek tot medewerking

Om de bereikbaarheid te verbeteren vragen we u de bestaande kade vrij te maken van bloempotten, bankjes en fietsen.

Vragen

Heeft u vragen na het lezen van deze brief?

Bel dan met de gemeente Leiden op telefoonnummer 14 071 - keuze 3 (maandag tot en met vrijdag 9.00-17.00 uur) of stuur een email naar WT@leiden.nl

Met vriendelijke groet,

Hans van Kernebeek
Projectcoördinator Cluster Beheer