Schaduwpad e.o. - Tiny Forest (2021-221)

Misschien heeft u het al voorbij zien komen: de gemeente Leiden legt samen met IVN Natuureducatie vier Tiny Forests aan. Dat doen we niet alleen, maar samen met scholen, inwoners en organisaties in de buurt. Inmiddels zijn drie van de educatieve minibosjes aangelegd, de vierde en laatste hopen we dit najaar aan te planten in de Merenwijk, tussen de Zijlwijkschool en de Dukdalf. Middels deze brief informeren we u graag over de plannen en willen we u uitnodigen om met ons mee te denken tijdens een locatiebezoek op 9 september.

Wat is een Tiny Forest?

Een Tiny Forest® is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Meer informatie vind u op www.tinyforest.nl.

Locatiebezoek

In een eerder stadium hebben we inwoners van Leiden gevraagd om initiatieven aan te dragen. Daar zijn een aantal mooie voorstellen uit gekomen, waaronder een initiatief in de Merenwijk. Zowel de Zijlwijkschool als de Dukdalf hebben zich enthousiast aangesloten bij dit initiatief en samen zijn we tot de mogelijke locatie gekomen.

Op donderdag 9 september 14.30-17.00 uur brengen we een bezoek aan de locatie. Samen met de IVN Natuureducatie, de scholen en de hovenier bespreken we daar de mogelijkheden. Tijdens het bezoek kijken we hoe het Tiny Forest past in de omgeving en onderzoekt de hovenier de bodemsamenstelling. Mocht u meer willen weten, vragen hebben of gewoon kennis willen maken bent u van harte welkom om hier bij aan te sluiten.

We hopen dat u er bij bent en zien er naar uit u te ontmoeten!

Meer informatie

Mocht u vragen hebben over de Tiny Forest, neem dan contact op met Dylan Haanappel, projectleider Tiny Forest - IVN Natuureducatie, d.haanappel@ivn.nl.

Heeft u overige vragen? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Roelant Jonker
Stadsecoloog