Salomonsteeg - opheffing parkeerplaatsen (2021-080)

Met deze brief informeren wij u over het opheffen van twee parkeerplaatsen aan het einde van de Salomonsteeg ter hoogte van de hoek met de Nieuwsteeg. Wanneer daar auto’s geparkeerd staan nemen deze daglicht weg uit de woning op de hoek.. Dit geeft overlast en dat willen we verhelpen. Binnen enkele weken plaatsen we daarom op deze plek paaltjes zodat er niet meer geparkeerd kan worden.

Agenda Autoluwe Binnenstad

Begin dit jaar is de Agenda Autoluwe Binnenstad vastgesteld door de gemeenteraad. De Agenda Autoluwe Binnenstad is een programma om de komende jaren meer ruimte te creëren voor een groene en vitale binnenstad. Als de parkeerdruk het toelaat, gaan we in de komende jaren met bewoners in gesprek over welke parkeerplaatsen worden opgeheven of verplaatst. Een uitzondering hierop wordt gemaakt voor parkeerplaatsen die overlast geven.

Overlastgevende parkeerplaatsen

In de binnenstad is het er sinds de jaren ’60 van de vorige eeuw ingeslopen om op zoveel mogelijk plekken parkeerplaatsen aan te leggen om het groeiende autobezit het hoofd te bieden. Soms is daardoor de stoep of de doorgang geblokkeerd, soms neemt het grote delen van daglicht weg uit woningen. Eén van de maatregelen uit de Agenda Autoluwe Binnenstad is het snel wegnemen van de overlast van dit soort onlogisch geplaatste en overlastgevende parkeerplaatsen. Zoals het geval is bij de twee parkeerplaatsen in de Salomonsteeg.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Jet van Haastrecht
Programmamanager Autoluwe Binnenstad