Roomburg-Meerburg - talkshow energietransitie (2021-129)

Energietransitie, de overgang van energie uit fossiele brandstoffen zoals gas en steenkolen naar volledig groene, duurzame energie, is een actueel onderwerp. Ook in Leiden zijn we hier volop mee bezig. In 2017 stelde de gemeenteraad de Warmtevisie vast en in 2020 het ‘handelingsperspectief energietransitie’. De strekking daarvan is onder meer dat Leiden wil inzetten op een mix van duurzame warmtebronnen als alternatieven voor aardgas. Hoe dat er in 2050 concreet uit komt te zien, dat bepalen we samen, met de bewoners en ondernemers. Samen met u.

Talkshows over energietransitie

De overstap gaat natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Zo is er de afgelopen tijd veel onderzoek gedaan naar hoe we dit in Leiden zouden kunnen realiseren. Langzaam maar zeker ontstaat er een beeld van hoe Leiden in de toekomst verwarmd kan worden en wat daarvoor nodig is. We willen u hierover graag informeren en met u in gesprek gaan.

Daarom organiseert de gemeente Leiden dit voorjaar per wijk een talkshow over energietransitie. Deze uitzendingen zijn het startschot voor een gespreksronde door de stad, waarin we met u van gedachten willen wisselen over energietransitie. We willen graag uw reactie krijgen en uw mening en ideeën horen.

Uitnodiging

Graag nodigen we u uit voor de talkshow Energietransitie voor de wijken Waardeiland, De Waard, Meerburg en Roomburg op donderdag 20 mei om 20.00 uur.
We lichten toe welke plannen er zijn voor energiebesparing, het opwekken van energie en duurzame warmte. Interessante gasten uit uw wijk schuiven aan en ook het Bewonersinitiatief Energie Waardeiland (BEW) en de Ondernemersvereniging de Waard doen mee. Er is ruimte voor het beantwoorden van uw vragen en live muziek. De talkshow duurt ongeveer een uur.

Talkshow volgen

De talkshow is te zien op het YouTube kanaal van de gemeente Leiden via deze link: www.youtube.com/leidencitycouncil.

Meedoen is eenvoudig: u gaat op donderdag 20 mei met uw computer, telefoon of tablet via bovenstaande link naar YouTube. Om 20.00 uur begint de talkshow.
Als u tijdens de talkshow een vraag wilt stellen in de chat, is het van belang dat u bent ingelogd op YouTube. Heeft u geen account voor YouTube, dan kunt u die aanmaken. U kunt de talkshow overigens gewoon bekijken zonder account.

Talkshows terugkijken

Mocht donderdag 20 mei u niet goed uitkomen, dan kunt u de talkshow ook terugkijken, net als de voorgaande 10 afleveringen. Die vindt u allemaal op het YouTube-kanaal van de gemeente, www.youtube.com/leidencitycouncil

Het vervolg: stadsgesprekken en online participatie

Na de 11 talkshows worden in iedere wijk stadsgesprekken georganiseerd over de energietransitie. Tijdens de talkshows lichten we dit verder toe. Ook kunt u een bijdrage leveren op https://doemee.leiden.nl, het online participatieplatform van de gemeente.

U kunt meer informatie vinden op www.leiden.nl/energietransitie.
Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Fleur Spijker
Wethouder Duurzame Verstedelijking, Ruimte & Wonen

Meer weten of op de hoogte blijven?

• Abonneer u op onze digitale nieuwsbrief Stadsnieuws. Ga naar www.leiden.nl/stadsnieuws en meld u aan. Na uw aanmelding ontvangt u van ons een e-mail waarmee u aan kunt geven over welke onderwerpen u nieuws wilt ontvangen. Om op de hoogte te blijven van de energietransitie in Leiden, kiest u voor het onderwerp: Duurzaamheid.
  • Informatie over de energietransitie in Leiden, inclusief de raadsbesluiten, kunt u vinden op www.leiden.nl/energietransitie.
  • U kunt ook contact opnemen met uw wijkambassadeur duurzaamheid. Kijk op www.gagoed.nl/wijkambassadeurs voor de contactgegevens.