Ronnie Biermanpad - opknappen speelplek (2021-139)

Op 15 februari 2021 stuurden wij u een brief over het opknappen van de speelplek bij u in de buurt. Het is brief met kenmerk 2021-037, terug te lezen op de website.

Hierop hebben wij diverse reacties ontvangen.

Inspraak

Aan de hand van de inspraak heeft het bedrijf Van Ee speeltoestellen een plan opgesteld. Dit kunt u zien aan de achterzijde van deze brief. Er zijn in totaal 18 reacties binnengekomen. Helaas kunnen wij niet alle opmerkingen afzonderlijk beantwoorden, maar geven wij u een samenvattening naar aanleiding van de binnengekomen vragen en opmerkingen:

  • Kunnen er speeltoestellen worden bijgeplaatst voor de wat jonge kinderen?

Bij deze speelplek zijn extra toestellen toegevoegd voor de jonge leeftijdsgroepen en gebundeld aan de oostkant van het ontwerp.

  • Kunnen er meer natuurlijke speeltoestellen worden gekozen?

Voor deze speelplek is besloten om de nieuwe toestellen een houten uitstraling te geven. Natuurlijke speelaanleidingen, zoals speelbomen etc., zijn wel voor deze speelplek onderzocht, echter niet opgenomen omdat er al voldoende speelfuncties in de wijk beschikbaar zijn.

  • Waarom gaan jullie die klimboog nou terugplaatsen?

Onze wens is om dit toestel ivm duurzaamheid naar deze locatie te verplaatsen, aangezien hij nog in goede staat verkeert. Tevens is de klimboog gemaakt door de beroemde nederlandse architect Aldo van Eijck. U kunt hierover meer informatie vinden via onderstaande link: www.archined.nl/2002/06/de-speelplaatsen-van-aldo-van-eyck.

Vragen?

Wilt u iets vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Uitvoering

In augustus wordt het plan uitgevoerd. Te zijner tijd ontvangt u een brief met de exacte datum.

Met vriendelijke groet,

Ton den Dulk
Projectcoördinator Water en Spelen