Rioolwerkzaamheden Kooidistrict

Het riool in het Kooidistrict is aan onderhoud toe. De gemeente Leiden werkt in uw wijk aan het riool vanaf half oktober 2018. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in januari 2019 klaar.

Locaties

In de volgende straten worden de werkzaamheden uitgevoerd:

  • Surinamestraat (oostelijk deel)
  • Corantijnstraat
  • Paramaribostraat
  • Paramaribohof
  • Antillenstraat
  • Sint Maartenstraat

Techniek

Voor het onderhoud wordt een speciale techniek gebruikt die relinen heet. Dankzij deze methode kunnen riolen worden gerenoveerd zonder de straten op te breken. Het riool krijgt een nieuwe binnenkant en kan er daarna tientallen jaren tegenaan. Relinen gebeurt vanaf de putdekselopeningen, waardoor de overlast beperkt blijft.

Bereikbaarheid

De werkzaamheden worden uitgevoerd boven de rioolput. Vaak vinden deze midden in de straat plaats en belemmeren deze de doorgang. Ook kan er voor korte tijd (dag) een parkeerverbod gelden van de parkeerplaats(en) vlakbij de putten. Parkeerverboden worden aangegeven met gele borden. De gemeente Leiden doet er alles aan om eventuele hinder zo veel mogelijk te beperken.

Brief van de aannemer

De aannemer stuurt u voorafgaand aan de werkzaamheden een brief met informatie over de planning en hun contactgegevens.

Informatie

Wilt u iets vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 3 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Met vriendelijke groet,

ir. M. Romijn
Afdeling Projectbureau