Rijnsburgersingel-Schuttersveld - werkzaamheden kruising (2023-200)

De herinrichting van het Schuttersveld is bijna klaar. Een van de laatste klussen die nog moet gebeuren, is de rioolaansluiting maken bij de Rijnsburgersingel. Met deze brief informeren we u over deze werkzaamheden.

Doordat we eerder tijdens werkzaamheden onverwachte leidingen onder de grond en grote hoeveelheden grondwater rondom de Valkbrug tegenkwamen, kon het riool niet worden aangesloten op de Rijnsburgersingel. Hier is nu een oplossing voor gevonden. Als de riolering is aangesloten, stroomt overtollig regenwater de singel in.

Werkzaamheden

Aan de oostzijde van de kruising Rijnsburgersingel - Schuttersveld (kant van de Marislaan) wordt de weg opgebroken, zodat het riool op de singel kan worden aangesloten. Als het rioolwerk gedaan is, wordt de in- en uitrit van de Rijnsburgersingel opnieuw geasfalteerd en bestraat. De werkzaamheden starten op maandag 21 augustus 07.00 uur en zijn naar verwachting op 22 september 16.00 uur klaar. De werkzaamheden worden overdag uitgevoerd.

Wat betekent dit voor u?

Tijdens de werkzaamheden is de in- en uitrit van de oostzijde van de Rijnsburgersingel bij het Schuttersveld afgesloten voor al het verkeer (dus ook voetgangers). Fietsers en voetgangers worden via de overkant omgeleid. De rijbaan voor autoverkeer vanaf de Valkbrug richting het station blijft open. Er wordt een omleiding ingesteld voor al het verkeer om richting de Maredijk-Haarlemmerweg te rijden.

Omleidingen

Voetgangers en fietsers vanaf de Maresingel richting het station worden omgeleid via de Maredijk-Aloëlaan-Anthony Fokkerweg en omgekeerd voor fietsers en voetgangers richting de Maresingel. Autoverkeer vanaf de centrumzijde met bestemming Maredijk-Haarlemmerweg wordt omgeleid via de Schipholweg-Willem de Zwijgerlaan-Marnixstraat. Voor autoverkeer vanuit het centrum is de omleiding via de Langegracht-Maresingel.

Op de hoogte blijven?

Voor actuele informatie over het project herinrichting Schuttersveld adviseren wij u gebruik te maken van de KWS-app. Door onze updates kunt u de voortgang van het project op de voet volgen. De KWS-app is te downloaden in de Apple- en/of Google Play store. Mocht u geen gebruik willen maken van de app, maar wel updates willen ontvangen, kunt u ook een mail sturen naar het onderstaande e-mailadres.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Anja Grootendorst. Zij is te bereiken via 06 11 32 02 81,

e-mail: agrootendorst@kws.nl of via de KWS-app.

Met vriendelijke groet,

Marjolein Miedema                                 
Projectmanager gemeente Leiden

Jeroen Sala
Projectleider KWS Infra bv Rotterdam - Zwijndrecht