Ravenhorst - herbestrating (2023-033)

Met deze brief informeren we u over de werkzaamheden die binnenkort plaatsvinden in de Ravenhorst. Hieronder leest u wat dit voor u betekent.

Wat gaan we doen?

Een deel van de rijbaan en het voetpad van de Ravenhorst tussen de Kiekendiefhorst en Kraaienhorst is aan onderhoud toe. We gaan dit opnieuw bestraten. Deze werkzaamheden doen we zoveel mogelijk met hergebruik van het aanwezige materiaal. Maar kapot materiaal vervangen we voor nieuw.

Waarom niet de gehele wijk herbestraten?

Elke twee jaar inspecteren we de wegen in Leiden. Hierbij wordt aan de hand van landelijke normen bepaald welke wegen we gaan onderhouden. Dit betekent dat we ook niet de gehele wijk kunnen oppakken, maar gericht de meest noodzakelijke stukken oppakken.

Start werkzaamheden

De werkzaamheden starten op maandag 27 februari. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot en met vrijdag 17 maart. Door het weer of andere onvoorziene omstandigheden kan de uitvoering van de planning afwijken.

Bereikbaarheid

Om de bereikbaarheid zoveel mogelijk te behouden werken we in fases.

  • Fase 1 werken we van maandag 27 februari tot donderdag 2 maart.
  • Fase 2 werken we van vrijdag 3 maart tot maandag 6 maart.
  • Fase 3 werken we op dinsdag 7 maart en woensdag 8 maart.
  • Fase 4 werken we op donderdag 9 maart.
  • Fase 5 werken we van vrijdag 10 maart tot en met vrijdag 17 maart.

U kunt via deze link inzoomen naar de Ravenhorst en de plek zien waar we werken.

Overlast

De werkzaamheden gaan gepaard met geluidshinder. We doen ons uiterste best het geluid te minimaliseren, maar u krijgt ongetwijfeld iets mee van de werkzaamheden.

Vragen?

Heeft u vragen na het lezen van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 3 (maandag t/m vrijdag 9:00-17:00 uur) of stuur een mail naar WT@leiden.nl

Met vriendelijke groet,

H. Algezaeiry
Projectcoördinator Cluster Beheer