Professorenwijk-oost - uitnodiging inloopavond fase 2 (2022-244)

De gemeente legt in de Professorenwijk-Oost een nieuwe riolering aan. Tegelijkertijd wordt de openbare ruimte - de straten, stoepen en delen van het groen - heringericht. Het voorlopig ontwerp voor het westelijke deel van de wijk (fase 2) is nu klaar. In deze brief leest u meer over het project en nodigen wij u uit voor een inloopbijeenkomst over het voorlopig ontwerp op donderdag 3 november.

Wat zijn de plannen?

De riolering in de Professorenwijk-Oost is aan vervanging toe. De gemeente combineert de rioolvervanging met het vernieuwen van de straten, stoepen en delen van het groen. In de nieuwe inrichting worden zoveel mogelijk zogeheten klimaatadaptieve maatregelen genomen. Daarmee is de Professorenwijk-Oost straks beter voorbereid op het veranderende klimaat met heftige regenbuien, droogte en hitte.

Om het project goed te laten verlopen, is het projectgebied in twee fases verdeeld. Het oostelijke deel (tussen de Roomburgerlaan en de Uhlenbeckkade) is fase 1, hier zijn de werkzaamheden na de zomervakantie gestart. Nu wordt het ontwerp voor fase 2, het westelijke deel van de wijk (tussen de Meijerskade en de Hazewinkelstraat), vormgegeven.

Hoe kunt u meedenken?

In mei 2022 heeft de gemeente het schetsontwerp aan u voorgelegd, zowel tijdens een informatieavond als via het platform doemee.leiden.nl. Mede op basis van uw reacties is het schetsontwerp uitgewerkt naar een voorlopig ontwerp. Nu willen we graag het voorlopig ontwerp met u bespreken. Daarom nodigen we u uit voor een inloopbijeenkomst op:

Wanneer:           donderdag 3 november 2022

Waar:                 Lorentzschool, Van Vollenhovenkade 17 – centrale hal

Tijdstip:             17.00 tot 19.30 uur – u kunt binnenlopen wanneer het u uitkomt

Na deze bijeenkomst plaatsen we het voorlopig ontwerp ook op doemee.leiden.nl.

Deelauto’s

Het projectteam wil graag onderzoeken of er in de wijk behoefte is aan deelauto’s. Als deze behoefte bestaat, wil het projectteam in gesprek gaan met een aanbieder van deelauto’s. Hebt u interesse in het gebruik van een deelauto? Stuur dan een mail naar de omgevingsmanager van ons project, Francis Nauman (F.Nauman@leiden.nl).

Waar vindt u meer informatie over dit project?

Actuele ontwikkelingen in het duurzame wijkvernieuwingsproject Professorenwijk-Oost kunt u volgen via de pagina Professorenwijk oost. Daarnaast kunt u zich via dit formulier aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van de gemeente Leiden. Abonneer u vervolgens op ‘Roodenburgerdistrict’.

Vragen

Hebt u vragen over deze brief? Dan kunt u die stellen aan omgevingsmanager Francis Nauman, tel 06-24 91 30 43.

Oscar van der Padt

Projectmanager Professorenwijk-Oost