Professorenwijk-Oost - Uitnodiging informatiebijeenkomst werkzaamheden 20 juni (2022-123)

De gemeente legt in de Professorenwijk-Oost een nieuwe riolering aan. Tegelijkertijd wordt de openbare ruimte - de straten, stoepen en het groen - heringericht. Het bedrijf Van der Werff Infra zal de werkzaamheden uitvoeren in het eerste deel van de wijk (fase 1), tussen de Roomburgerlaan en de Uhlenbeckkade. Graag nodigen wij u uit voor een informatieavond over de werkzaamheden op maandag 20 juni van 19 tot 20.30 uur.  

Wat zijn de plannen?

Voor de vervanging van de riolering moeten de straten helemaal open. Daarom combineert de gemeente de rioolvervanging met het vernieuwen van de straten, stoepen en het groen. In de nieuwe inrichting worden zoveel mogelijk zogeheten klimaatadaptieve maatregelen genomen. Daarmee is de Professorenwijk-Oost straks beter voorbereid op het veranderende klimaat met heftige regenbuien, droogte en hitte.

Informatiebijeenkomst

Van der Werff Groep wil op 15 augustus 2020 starten met de werkzaamheden in fase 1. Om u te informeren over de werkzaamheden, organiseren wij een informatiebijeenkomst:

Wanneer:           maandag 20 juni 2022

Waar:                 Vredeskerk, Van Vollenhovenkade 24

Tijdstip:             19.00 tot 20.30 uur – het programma begint om 19 uur, de deuren zijn vanaf   

                            18.30 uur geopend.

Tijdens deze avond stelt het uitvoeringsteam zich aan u voor en geven zij informatie over hun werkwijze. Aan bod komen onder andere de werktijden, de fasering in de uitvoering en de bereikbaarheid. Het team hoort ook graag of er zaken zijn waar zij rekening mee moeten houden, zoals een verhuizing. Francis Nauman, omgevingsmanager van de gemeente Leiden, stelt zich ook aan u voor. Hij is tijdens de werkzaamheden uw aanspreekpunt vanuit de gemeente.      

Brief QuattroExpertise

Het bedrijf QuattroExpertise zal u binnenkort per brief informeren over een bouwkundige opname van uw woning.

Meer informatie?

Actuele ontwikkelingen in het rioleringsproject Professorenwijk-Oost kunt u volgen via www.leiden.nl/professorenwijkoost of participatieplatform Doemee.

Bij vragen kunt u contact opnemen met Francis Nauman, tel 0624913043.

Met vriendelijke groet,

Oscar van der Padt

Projectmanager Professorenwijk-Oost