Professorenwijk-Oost - denk mee met herinrichting fase 2 (2022-292)

De gemeente legt in de Professorenwijk-Oost een nieuwe riolering aan. Tegelijkertijd wordt de openbare ruimte - de straten, stoepen en delen van het groen - heringericht. Het voorlopig ontwerp voor het westelijke deel van de wijk (fase 2) hebben we op 3 november gepresenteerd tijdens een inloopbijeenkomst. Het voorlopig ontwerp staat nu ook op doemee.leiden.nl.

Wat zijn de plannen?

De riolering in de Professorenwijk-Oost is aan vervanging toe. De gemeente combineert de rioolvervanging met het vernieuwen van de straten, stoepen en delen van het groen. In de nieuwe inrichting worden zoveel mogelijk zogeheten klimaatadaptieve maatregelen genomen. Daarmee is de Professorenwijk-Oost straks beter voorbereid op het veranderende klimaat met heftige regenbuien, droogte en hitte.

Om het project goed te laten verlopen, is het projectgebied in twee fases verdeeld. Het oostelijke deel (tussen de Roomburgerlaan en de Uhlenbeckkade) is fase 1, hier zijn de werkzaamheden na de zomervakantie gestart. Nu wordt het ontwerp voor fase 2, het westelijke deel van de wijk (tussen de Meijerskade en de Hazewinkelstraat), vormgegeven.

Hoe kunt u meedenken?

Op doemee.leiden.nl vindt u het voorlopig ontwerp voor dit deel van de wijk. Heeft u vragen of opmerkingen? Die kunt u op Doemee achterlaten tot en met 1 januari 2023.

Daarna verzamelt het projectteam uw opmerkingen en bekijken we wat er verwerkt kan worden in het ontwerp. Een overzicht van de reacties en wat ermee gebeurt is, plaatsen we ook op doemee.leiden.nl. Nadat alle opmerkingen verwerkt zijn, maken we een definitief ontwerp dat wij vervolgens ter informatie met u delen.

Stemmen over de inrichting Moddermanstraat

Voor de Moddermanstraat hebben we twee opties nader uitgewerkt. Bij beide ontwerpen hebben we ook een nadere onderbouwing toegevoegd. De bewoners van de Moddermanstraat ontvangen bij deze brief een bijlage waar de twee varianten op staan toegelicht. De bewoners mogen stemmen op één van de twee varianten. U kunt de variant van uw keuze met vermelding van uw adres doorgeven aan Francis Nauman. Zijn contactgegevens staan onderaan deze brief. De definitieve keuze wordt gebaseerd op basis van de meeste stemmen, maak dus gebruik van uw stem.

Waar vindt u meer informatie over dit project?

Actuele ontwikkelingen in het duurzame wijkvernieuwingsproject Professorenwijk-Oost kunt u volgen via www.leiden.nl/professorenwijkoost. Daarnaast kunt u zich via www.leiden.nl/stadsnieuws aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van de gemeente Leiden. Abonneer u vervolgens op ‘Roodenburgerdistrict’.

Vragen?

Die kunt u die stellen aan omgevingsmanager Francis Nauman, f.nauman@leiden.nl of tel 06-24 91 30 43.

Oscar van der Padt

Projectmanager Professorenwijk-Oost