Professorenwijk-Oost - definitief ontwerp nieuwe inrichting (2021-090)

De gemeente legt in de Professorenwijk-Oost een nieuwe riolering aan. Tegelijkertijd wordt de openbare ruimte - de straten, stoepen en het groen - heringericht. In overleg met bewoners is er een definitief ontwerp voor het eerste deel van de wijk tot stand gekomen. U kunt het definitieve ontwerp in zijn totaliteit en per straat bekijken op doemee.leiden.nl.

Wat zijn de plannen?

De riolering in de Professorenwijk-Oost is aan vervanging toe. Omdat de straten voor deze werkzaamheden helemaal open moeten, combineert de gemeente de rioolvervanging met het vernieuwen van de straten, stoepen en het groen. In de nieuwe inrichting worden zoveel mogelijk zogeheten klimaatadaptieve maatregelen genomen. Daarmee is de Professorenwijk-Oost straks beter voorbereid op het veranderende klimaat met heftige regenbuien, droogte en hitte.

Projectgebied bestaat uit twee delen

Om het project goed te laten verlopen, is het projectgebied in twee delen verdeeld. Voor het oostelijke deel (tussen de Roomburgerlaan en de Uhlenbeckkade) is nu het definitieve ontwerp klaar. Met het maken van een ontwerp voor het westelijke deel (tussen de Meijerskade en de Hazewinkelstraat) wordt volgens planning in 2022 gestart.

Doemee.leiden.nl

De gemeente heeft een definitief ontwerp (DO) gemaakt voor het oostelijke deel van de Professorenwijk-Oost. Hierover willen we u graag informeren. In dit DO zijn veel ideeën en wensen meegenomen, die de bewoners de afgelopen maanden tijdens de participatie kenbaar hebben gemaakt. Zo is door bewoners onder andere meegedacht over de vergroening van de brede stoep in de Duyvendakstraat, oversteken op de Uhlenbeckkade, de inrichting van het Van Vollenhovenplein en het parkeren aan de Roomburgerlaan. U kunt het definitieve ontwerp per straat bekijken via doemee.leiden.nl. Hier vindt u ook meer informatie over het project en kunt u desgewenst een reactie achterlaten.

Waar vindt u nadere informatie?

Actuele ontwikkelingen in het rioleringsproject Professorenwijk-Oost kunt u volgen via www.leiden.nl/professorenwijkoost. Daarnaast kunt u zich via www.leiden.nl/stadsnieuws aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van de gemeente Leiden. Abonneer u vervolgens op ‘Roodenburgerdistrict’.

Vragen

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Dan kunt u die stellen aan de Projectondersteuning, tel. (071) 516 56 39.

Oscar van der Padt

Projectmanager Professorenwijk-Oost