Professorenwijk-oost - aangepast voorlopig ontwerp 2021-005

De gemeente legt in de Professorenwijk-Oost een nieuwe riolering aan. Tegelijkertijd wordt de openbare ruimte - de straten, stoepen en het groen - heringericht. In overleg met bewoners is het voorlopig ontwerp voor het eerste deel van de wijk de afgelopen maanden aangepast. U kunt dit aangepaste ontwerp per straat bekijken op doemee.leiden.nl.

Wat zijn de plannen?

De riolering in de Professorenwijk-Oost is aan vervanging toe. Aangezien de straten voor deze werkzaamheden helemaal open moeten, combineert de gemeente de rioolvervanging met het vernieuwen van de straten, stoepen en het groen. In de nieuwe inrichting worden zoveel mogelijk zogeheten klimaatadaptieve maatregelen genomen. Daarmee is de Professorenwijk-Oost straks beter voorbereid op het veranderende klimaat met heftige regenbuien, droogte en hitte.

Om het project goed te laten verlopen, is het projectgebied in twee delen verdeeld. Voor het oostelijke deel (tussen de Roomburgerlaan en de Uhlenbeckkade) is het aangepaste voorlopige ontwerp klaar. Het westelijke deel van de wijk (tussen de Meijerskade en de Hazewinkelstraat) komt volgend jaar aan bod.

Doemee.leiden.nl

De gemeente heeft een aangepast voorlopig ontwerp (VO) gemaakt voor het oostelijke deel van de Professorenwijk-Oost. In dit VO zijn veel ideeën en wensen meegenomen, die de bewoners de afgelopen maanden tijdens de participatie kenbaar hebben gemaakt.

U kunt het aangepaste voorlopige ontwerp per straat bekijken via doemee.leiden.nl. Hier vindt u ook meer informatie over het project en kunt u desgewenst een reactie achterlaten.

Waar vindt u nadere informatie?

Actuele ontwikkelingen in het rioleringsproject Professorenwijk-Oost kunt u volgen via www.leiden.nl/professorenwijkoost. Daarnaast kunt u zich via www.leiden.nl/stadsnieuws aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van de gemeente Leiden. Abonneer u vervolgens op ‘Roodenburgerdistrict’.

Vragen

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Dan kunt u die stellen aan de Projectondersteuning, www.leiden.nl/contact

Oscar van der Padt
Projectmanager Professorenwijk-Oost