Professoren- en Burgemeesterswijk - webinar energiebesparing (2021-040)

Op donderdag 4 maart organiseert de gemeente Leiden in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en de Leidse wijkambassadeurs, speciaal voor de bewoners uit de Professoren- en Burgermeesterwijk, een webinar over energiebesparing en comfortabel wonen. Het webinar start om 19.30 uur en u kunt zich aanmelden via:www.duurzaambouwloket.nl/webinar-leiden.

Waarom is het webinar voor u interessant?

Duurzaam Bouwloket heeft in de Professoren- en Burgermeesterwijk voorbeeldwoningen in kaart gebracht en hier maatwerkadviezen voor opgesteld. Dit advies is ook voor uw woning van toepassing. Het maatwerkadvies geeft in stappen aan hoe u het comfort, de kwaliteit en de energieprestatie van uw woning kunt verbeteren en hoeveel u daarmee kunt besparen op uw energiekosten. Tijdens het webinar willen we de resultaten met u delen en u  tips meegeven. Ook als u weinig tot geen investeringsbudget heeft, zijn er genoeg mogelijkheden.

Onafhankelijk adviseur en live chat

Het webinar wordt gepresenteerd door een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket. Tijdens de presentatie is het mogelijk om in een live chat uw vragen te stellen. Ook is het mogelijk om uw vragen telefonisch of per mail te stellen. Als u zich aanmeldt, kunt u het webinar ook later terugkijken. Het is bij het later terugkijken niet mogelijk om gebruik te maken van de chatfunctie.

19.30 uur  Opening

19.35 uur  Resultaten wijkaanpak

19:45 uur  Presentatie energiebesparende maatregelen

20.00 uur  Inkoopactie isolatiemaatregelen

20.05 uur  Subsidies / financiering

20.10 uur  GOED wijkambassadeurs

20.15 uur  Vragenronde

Inkoopactie woningisolatie

Tijdens het webinar wordt door Duurzaam Bouwloket  een inkoopactie voor woningisolatie gepresenteerd. Dit aanbod wordt in samenwerking met regionale bedrijven speciaal voor u samengesteld. Na afloop ontvangt u een link die verwijst naar de webpagina waar u zich kunt inschrijven.

Betrokkenheid van Erfgoed Leiden en de GOED wijkambassadeurs

Omdat uw wijk beschermd stadsgezicht is, zijn er onderdelen waarmee u bij de verduurzaming van uw woning  rekening moet houden. Daarom is Erfgoed Leiden ook aanwezig.

Zonnepanelen en beschermd stadsgezicht

Belangrijk om te vermelden is dat de regels voor het plaatsen van zonnepanelen in de zuidelijke schil onlangs zijn versoepeld. Dit biedt kansen! Meer informatie: https://kaart.leiden.nl/zonnepanelen.

GOED wijkambassadeurs

Naast Erfgoed Leiden zijn ook de GOED wijkambassadeurs van de Professoren- en Burgemeesterswijk aanwezig. Dit zijn Maarten Stoffers en Wilma van Griethuizen. Zij stellen zich tijdens het webinar kort voor. Op hen kunt u altijd een beroep doen als u vragen heeft of hulp wilt van iemand uit uw eigen wijk.

U kunt hen  bereiken via het mailadres: duurzaam@profburgwijk.com.

Aanmelden voor en meedoen aan het webinar

1. Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/webinar-leiden.
  2. Vul uw naam, e-mailadres, postcode en huisnummer in.
  3. U ontvangt een bevestigingsmail met toegang tot het webinar.
  4. U ontvangt een dag van te voren een herinneringsmail met toegang tot het webinar.
  5. Schakel op donderdag 4 maart om 19.25 uur in, zodat u op tijd klaar zit voor het webinar. De start is om 19.30 uur.

Contact

Voor vragen over het project of het webinar kunt u contact opnemen met Duurzaam Bouwloket per mail (info@duurzaambouwloket.nl) of telefonisch (072 - 743 39 56).

Ondersteuning voor als u nu al aan de slag wilt!

Wilt u nu al aan de slag? Dat kan! Bekijk de website www.duurzaambouwloket.nl voor alle mogelijke maatregelen. Om ondersteuning te geven aan eigenaren van monumenten en jaren 30-woningen biedt de gemeente Leiden ook het platform ‘De Groene Menukaart’ aan, naast de hulp van het Duurzaam Bouwloket. Kijk daarvoor op www.degroenemenukaart.nl/leiden.

teGOEDbon

Graag wijs ik u ook op de teGOEDbon voor gratis energiebesparende maatregelen ter waarde van € 70,- die u als woningeigenaar kunt gebruiken tot en met 31 maart. Bon kwijt? Vraag een nieuwe aan via gagoed@leiden.nl.

Fleur Spijker

Wethouder Duurzame Verstedelijking