Proef met fietsparkeren tijdens EL CID (2023-197)

Vanaf maandag 14 augustus tot en met vrijdag 18 augustus vindt de EL CID plaats. De EL CID is het officiële introductieprogramma van de Hogeschool- en Universiteit Leiden. Op vrijdag 18 augustus staat de Dubbele Dixo op het programma. De Dubbele Dixo vindt plaats op twee  locaties: de Karaoke Dixo op de Beestenmarkt en de Silent Dixo op de Burcht.

Proef met tijdelijke fietsenrekken en bewegwijzering

Veel deelnemers van de EL CID komen op de fiets. Om het fietsparkeren soepel te laten verlopen, slaan EL CID en de gemeente Leiden de handen ineen. Met twee parkeerterreinen voor de fiets bij de Beestenmarkt en heldere bewegwijzering kunnen bezoekers makkelijk hun fiets kwijt. Zo stimuleren we het fietsgebruik, verbetert de verkeersveiligheid en is er minder overlast van geparkeerde fietsen voor omwonenden. Met deze proef wil de gemeente Leiden ervaring opdoen met het organiseren van fietsparkeren rond evenementen.

Locaties tijdelijke fietsenrekken Beestenmarkt en Lammermarkt

Op de Beestenmarkt worden tijdelijke rekken geplaatst bij de ondergrondse afvalcontainers. Op de Lammermarkt worden twee rijen fietsenrekken geplaatst. Hiermee bieden wij 300 fietsparkeerplekken aan voor de deelnemers aan de Karaoke Dixo op vrijdag 18 augustus. Borden in de stad wijzen de fietsers naar de fietsparkeerplekken.

Planning

De tijdelijke fietsenrekken voor de Karaoke Dixo worden geplaatst op vrijdag 18 augustus om 10:00 uur. Op vrijdag 18 augustus om 18:00 uur worden de tijdelijke fietsenrekken weer verwijderd.

Vragen?

In het verleden heeft de gemeente vaak signalen ontvangen van overlast door gebrek aan fietsparkeerplekken tijdens dit soort evenementen. Daarom willen we het fietsparkeren beter faciliteren, zodat de buurt er zo min mogelijk last van heeft. Heeft u na het lezen van deze brief nog vragen? Of heeft u tips/opmerkingen naar aanleiding van deze proef? Neem dan contact op met de gemeente Leiden via het telefoonnummer 14 071 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur)  of het mailadres parkeermanagement@leiden.nl.

Met vriendelijke groet,

Dennis Bruin
Parkeermanager