Prinsessenbuurt - bewonersavond (2023-183)

Allereerst willen we iedereen bedanken die aanwezig was bij één van de bijeenkomsten bij de speeltuin in de Prinsessenbuurt dit voorjaar! Wij vinden het belangrijk dat de Prinsessenbuurt een plek blijft waar de bewoners zich thuis voelen en hebben u daarom gevraagd om mee te denken over de plannen en de toekomstige ontwikkelingen. Wij zijn heel blij met alle ideeën en wensen die zijn meegegeven tijdens de avonden en via Doemee.leiden.nl.

Kleine terugblik

Op 19 april, 9 mei en 25 mei hebben wij drie bewonersavonden georganiseerd. Ook kon iedereen via het platform doemee.leiden.nl/nl-NL/folders/prinsessenbuurt online reageren op verschillende thema’s. Tijdens de laatste bewonersavond is er een “tussentijdse” terugkoppeling gegeven van alle opgehaalde ideeën en wensen. Hiermee gaat gemeente Leiden, samen met woningcorporatie De Sleutels en de gebiedsontwikkelaar BPD, aan de slag.

Vervolg

Het lijkt nu even stil, maar op de achtergrond wordt er hard gewerkt. Om u goed op de hoogte te houden organiseren wij dit najaar opnieuw een bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst presenteren wij aan u de plannen voor de Prinsessenbuurt met hierin, waar mogelijk, uw wensen en ideeën verwerkt. Deze zogeheten Nota van Uitgangspunten wordt vervolgens, naar verwachting, eind dit jaar vastgesteld door de gemeenteraad.

Woningcorporatie De Sleutels geeft tijdens deze bijeenkomst informatie over de stappen die genomen moeten worden voor het slopen en nieuwbouwen van de woningen. Een uitnodiging voor deze bijeenkomst volgt later, voor nu wensen wij u een hele fijne zomer!

Meer informatie

Kijk op doemee.leiden.nl/nl-NL/folders/prinsessenbuurt voor alle informatie over het project Prinsessenbuurt. En de laatste informatie over de participatie.

Voor actuele ontwikkelingen kunt u zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van de gemeente Leiden via: www.leiden.nl/stadsnieuws. Abonneer u vervolgens op ‘Leiden Noord’.

Hebt u vragen over deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Met vriendelijke groet,

Bart van der Kamp

Projectmanager gemeente Leiden