Pride Leiden - proef fietsparkeren en parkeerverbod Kort Galgewater (2023-204)

Op zaterdag 2 september vindt voor de eerste keer Pride Leiden plaats. Het evenement bestaat uit een botenparade door de stad, een muziekevenement met foodtrucks op de Beestenmarkt en een eindfeest in de Nobel. Rondom het evenement organiseert de gemeente een proef met fietsparkeren.

Proef met tijdelijke fietsenrekken en bewegwijzering

We verwachten dat veel bezoekers op de fiets komen. Om het fietsparkeren soepel te laten verlopen, slaan Pride Leiden en de gemeente Leiden de handen ineen. Met drie fietsparkeerlocaties rondom de Beestenmarkt en heldere bewegwijzering kunnen bezoekers makkelijk hun fiets kwijt. Zo stimuleren we het fietsgebruik, verbetert de verkeersveiligheid en is er minder overlast van geparkeerde fietsen voor omwonenden. Met deze proef wil de gemeente Leiden ervaring opdoen met het organiseren van fietsparkeren rond evenementen.

Locaties tijdelijke fietsenrekken Nieuwe Beestenmarkt, Lammermarkt en Kort Galgewater

Op de Nieuwe Beestenmarkt worden tijdelijke rekken geplaatst bij de ondergrondse afvalcontainers. Op de Lammermarkt worden vier rijen fietsenrekken geplaatst. Op het Kort Galgewater worden ook tijdelijke rekken geplaatst. Hiermee bieden wij ruim 500 fietsparkeerplekken aan voor de bezoekers van Pride Leiden op zaterdag 2 september. Borden in de stad wijzen de fietsers naar de fietsparkeerplekken.

Planning en parkeerverbod Kort Galgewater

De tijdelijke fietsenrekken voor Pride Leiden worden geplaatst op zaterdagochtend 2 september. Voor de locatie Kort Galgewater worden parkeerverboden geplaatst die ingaan om middernacht van vrijdag 1 september op zaterdag 2 september. Op maandag 4 september worden de tijdelijke fietsenrekken voor 16.00 uur weer verwijderd en het parkeerverbod opgeheven.

Vragen?

In het verleden heeft de gemeente vaak signalen ontvangen van overlast door gebrek aan fietsparkeerplekken tijdens dit soort evenementen. Daarom willen we het fietsparkeren beter faciliteren, zodat de buurt er zo min mogelijk last van heeft. Heeft u na het lezen van deze brief nog vragen? Of heeft u tips/opmerkingen naar aanleiding van deze proef? Neem dan contact op met de gemeente Leiden via het telefoonnummer 14 071 (maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur) of het mailadres parkeermanagement@leiden.nl.

Dennis Bruin
Parkeermanager