Plesmanlaan - asfalteren (2022-195)

Met deze brief informeren we u over de werkzaamheden die binnenkort plaatsvinden op de Plesmanlaan. Hieronder leest u wat dit voor u betekent.

Wat gaan we doen?

De bovenste laag asfalt van de Plesmanlaan is versleten en aan vervanging toe. Voordat we het nieuwe asfalt plaatsen, gaan we het oude asfalt verwijderen.

Start werkzaamheden

Omdat de Plesmanlaan overdag erg druk is, werken we in de avond en nacht. De werkzaamheden starten op maandagavond 19 september. Vanaf dan wordt er vier dagen van 19:00 uur tot 05:00 uur gewerkt. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot en met vrijdagochtend 23 september 05:00 uur.

De werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd:

  • De avond van maandag 19 september en dinsdag 20 september vanaf 19.00 uur, verwijderen asfaltverharding. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot en met 05.00 uur.
  • De avond van woensdag 21 september en donderdag 22 september vanaf 19.00 uur, aanbrengen asfaltverharding. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot en met 05.00 uur.

Door het weer of andere onvoorziene omstandigheden kan de uitvoering van de planning afwijken.

Bereikbaarheid

Aan de voet en fietspaden wordt niet gewerkt. De oversteekplaats ter plaatse van de Darwinweg is afgesloten, voetgangers en fietsers kunnen gebruik maken van de omleidingsroute.
Het werkgedeelte van de Plesmanlaan is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor autoverkeer. De omleiding wordt met borden aangegeven. Ook worden er verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden.

Overlast

De werkzaamheden gaan gepaard met geluidshinder. We doen ons uiterste best het geluid te minimaliseren, maar u krijgt ongetwijfeld iets mee van de werkzaamheden.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.
Heeft u vragen tijdens de uitvoering van de werkzaamheden neem dan contact via bovenstaand telefoonnummer en laat een terugbelverzoek achter voor L. Boer, directievoerder van de gemeente Leiden.

Met vriendelijke groet,
H. Algezaeiry
Projectcoördinator Cluster Beheer