Pieterskerk - verlichting

De gemeente Leiden gaat de Pieterskerk vanaf dit najaar weer van buitenaf verlichten. Via deze brief informeren wij u graag hierover.

Wat gaat er gebeuren?

Delen van de Pieterskerk Leiden gaan van buitenaf worden verlicht. Het gaat om de drie ingangen, het Marnixraam en twee plaquettes. Door de verlichting krijgt de Pieterskerk een warme uitstraling en is de kerk ook ’s avonds mooi te bezichtigen. De gemeente Leiden maakt gebruik van ledverlichting. Omwonenden hebben weinig tot geen last van het licht. De verlichting gaat gelijktijdig aan met de openbare verlichting en weer uit om (uiterlijk) 24.00 uur.

Welke werkzaamheden zijn er?

Om de verlichting te realiseren, wordt op sommige plaatsen een permanente mast of spot geplaatst. Op locaties waar dit het geval is, zijn bewoners persoonlijk geïnformeerd. Naar verwachting is de verlichting in het najaar van 2019 gereed.

Inloopspreekuur

Graag informeren wij u zo goed mogelijk over de verlichting en de werkzaamheden. Wij organiseren daarom een inloopspreekuur. Heeft u vragen of opmerkingen? Kom naar het spreekuur in de Pieterskerk (Kloksteeg 16) op:

  • Woensdag 31 juli 2019 tussen 15.00-16.30 uur
  • Maandag 2 september 2019 tussen 19.00-20.30 uur

Meer informatie?

Wilt u iets vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 3 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of mail naar p.van.oosterhout@leiden.nl.

Met vriendelijke groet,

Peter van Oosterhout
Projectleider