Pieterskerk - 900 jarig bestaan (2021-223)

Op zaterdag 11 september viert de Pieterskerk haar 900 jarig bestaan tijdens de Open Monumentendagen. Op zaterdagavond wordt officieel de illuminatie (verlichting) van de Pieterskerk in gebruik genomen. Een feestelijk moment!

Vanwege de beperkingen door corona wordt dit kleinschalig gevierd. Bewoners van de panden waar een lichtspot of kabelgoot is bevestigd ontvangen een uitnodiging om aan de feestelijkheden deel te nemen. Om omstreeks 20.30 uur verzamelen de genodigden zich op het plein en wordt het licht ingeschakeld. Daarna lopen zij met elkaar een rondje om de kerk. En gaan vervolgens weer naar binnen.

De Pieterskerk is ook tijdens de Open Monumentendagen te bezichtigen. Kijk voor meer informatie en het programma op: https://openmonumentendagenleiden.nl/

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Peter van Oosterhout
Beleidsmedewerker Duurzame Leefomgeving