Oude Rijn - Start werkzaamheden herinrichting (2022-198)

Planning

Op 4 oktober starten de werkzaamheden op de Oude Rijn en wordt de nieuwe inrichting eind oktober opgeleverd.

Wat gaat er gebeuren?

De kade van de Oude Rijn wordt anders ingericht. Dit betekent dat we nieuwe fietsbeugels plaatsen en deze logischer verdelen over de kade. We vergroten de groenvakken om de bomen en er komt een aantal bankjes. De parkeerplaatsen op de Oude Rijn worden verwijderd.

De werkzaamheden gebeuren dus vooral op de kadestrook tussen de bomen. De rijbaan en de stoep langs de gevels blijven bereikbaar.

Grotere groenvakken om de bomen

Beheert u een groenvak op de Oude Rijn? We verzoeken u dan om uw planten voor 4 oktober weg te halen om schade tijdens de werkzaamheden te voorkomen. Na de herinrichting krijgt iedereen die een groenvak gaat beheren planten van het team van ‘Samen aan de slag’. De overige groenvakken om de bomen worden door de gemeente ingeplant.

Parkeerplaatsen vervallen

Met deze inrichting komt er meer ruimte voor fietsers, voetgangers en groen op de Oude Rijn. De parkeerplaatsen vervallen en komen niet terug. Alleen bestemmingsverkeer is nog toegestaan op de Oude Rijn.

Meer informatie

Hebt u vragen over van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Anton den Engelse

Projectmanager, gemeente Leiden