Oude Rijn - adoptie boomspiegels (2022-147)

Zoals u wellicht heeft begrepen werken wij aan een tijdelijke herinrichting van de Oude Rijn tussen de Hooigracht en de Donkersteeg. De parkeerplaatsen komen te vervallen waardoor er meer ruimte ontstaat voor verblijven, fietsparkeren en vergroening. De fietsbeugels worden vervangen en logischer verdeeld over de straat en de boomspiegels worden vergroot. Het is de bedoeling om dit in september te realiseren.

Het vergroten van de boomspiegels ziet er niet alleen fleurig uit, maar helpt ook om hevige regenbuien en periodes van droogte en hitte op te vangen. De boomspiegels kunnen worden geadopteerd of zullen anders door de gemeente worden beplant. De adoptie van een boomspiegel kunt u alleen doen of samen met uw buren.

Kies zelf de bloemen en planten

U kunt zelf de planten en bloemen kiezen voor in de boomspiegel. Laat u inspireren door groen- en onderhoudscoach Nick Kooreman van de gemeente Leiden over verschillende thema’s en soorten, of misschien vindt u het leuk om zelf groene research te doen.

Convenant

Elke adoptie van een boomspiegel leggen we vast in een convenant. Dat klinkt zwaar, maar het is niet meer dan één A4’tje met daarop enkele afspraken en contactgegevens van de onderhoudscoach.

Hoe nu verder?

Wilt u een boomspiegel adopteren? Laat dit dan uiterlijk maandag 11 juli 2022 aan ons weten onder vermelding van ‘Boomspiegel Oude Rijn’. Stuur een e-mail naar aandeslag@leiden.nl of bel naar tel. 14 071 (gemeente Leiden, keuze 4) en vraag naar groen- en onderhoudscoach Nick Kooreman. U kunt ons ook bellen of mailen als u nog vragen heeft.

Anton den Engelse
Projectmanager